Dat gaat me te ver!

geplaatst: 27 november 1996

Jan Koopmans

Nee, daar begin ik niet aan!

Nee, ik doe het niet en ik wil het niet. Mij zul je niet horen over die brug, de Arena of Sport zeven. Omdat ik dit magische rechthoek mag vullen, denken de mensen om me heen dat het misschien "wel leuk" zou zijn als ik eens over de Erasmusbrug of die andere twee rampen zou memoreren.
Over deze onderwerpen is al zoveel geschreven dat ik het niet nodig acht om daar nog wat aan toe te voegen. We weten ondertussen best dat deze objecten veel gemeen hebben, ze zijn mislukt. Dat de brug niet helemaal goed is geworden is erg, heel erg, te meer omdat daar over nagedacht was, dat kun je van Sport 7 niet zeggen. Sport 7 zit natuurlijk wel behoorlijk in de problemen, als de zender straks uit de lucht moet kun je er niets meer mee beginnen.
De brug heeft echter altijd nog toekomst. Elk jaar bouwt de Efteling er een attractie bij, dus..... een reuze wiebelende hangbrug kan er ook nog wel bij. De Amsterdam Arena (A.A.), alleen die naam al, (Anonieme Alcoholisten) tja, wat moet je daar nu mee? Het dak lekt, de akoestiek is knudde, de zitplaatsen geven geen goed zicht op de niet aanwezige grasmat en verder werken de consumptie automaten alleen op Amsterdams geld. Hooguit kun je er beton, in plaats van gras, in storten en er dan Jorien van den Herik met de KNVB in laten knokken. Wat sport betreft heeft die bierpul in Amsterdam geen enkele functie. De Erasmusbrug geeft sporters wel een kans.
Als de Rotterdam marathon straks weer plaats vind, gaan er een groot aantal sufgetrainde ribbenkasten waggelend over "De Zwaan". Met een beetje pech kan Sport 7 dit gebeuren dan uit zenden, tenminste als over de uitzendrechten duidelijke afspraken met Erasmus zijn gemaakt.

Nog een vergelijking: Rotterdam heeft genoeg bruggen en dus de "Zwaan" niet echt nodig. Er zijn sportkanalen zat, dus Sport 7 is niet nodig. Ook de Arena is overbodig, je moet namelijk om de exploitatiekosten te dekken, wel een goede voetbal club hebben, maar die hebben ze alleen in Rotterdam. En die hebben zelf al een stadion, met gras, en een heerlijk open dak. Verder wil ik over deze drie onderwerpen niets meer zeggen. Wel hoop ik dat de brug weer in orde komt, ik heb het met Ben (Ben van Berkel, de architect) nog eens even doorgenomen, er is beslist geen gevaar. Sport 7 ? Ik denk niet dat het ooit nog goed komt. De Arena? Gewoon vullen met de medewerkers van Sport 7, plasgootje er omheen graven, voor de tranen, en deksel erop! Hoe lang zou het duren eer er een soap over deze onderwerpen verschijnt? Gelukkig heeft Endemol de aandelen van Sport 7 als een raket verkocht, anders hadden zij straks "Onderweg met zeven zorgen" uit moeten zenden op de vaderlandse buis. Maar we moeten nu maar stoppen met dat afgeven op Sport 7 want dat is niet aardig. Jack Kerklaan, de struikelwoorden deskundige uit Schiedam, van onder andere Radio Rijnmond, noemde Sport 7 al: "Sport zeepert". Dat gaat me te ver, veel te ver! 

Jan