Doorboren van geslachtsdelen

geplaatst 26 februari 1997

Jan Koopmans

Heeft u al een gaatje? Nee? nou dan wordt het toch wel eens tijd! Wil je een beetje sporen in de wereld anno 1997 dan ben je op zijn minst op een of meer plaatsen doorboord! Vroeger, hoor mij nou, hadden alleen echte zeelui en Volendammer mannen een oorbel. Tegenwoordig heeft een groot deel van de jeugd wel ergens een bel, staafje of knopje. Piercing, want dat is de term voor het gaatje in je oor, navel, ooglid of elders, is een rage die is "overgewaaid" uit het land met de onbegrensde mogelijkheden.
Aanvankelijk werd deze vorm van versieren alleen bij seksueel extremen gebruikt. Vermoedelijk door het aankopen van goedkope wasmiddelen, krompen strakke truitjes zo erg dat de navels van de vrouwen als onopgemaakte truffels de wereld in keken. Dit is de reden dat velen daar ogenblikkelijk een stokje of ringetje in hebben gestoken. Men wil kennelijk opvallen. Bob, Rob en vele andere gaatjessponsers doen goede zaken. Het begon met de "snot" kralen in de neusvleugel.
Het knopje in de neus houd de bullebakken keurig vast zodat ze bij een niesbui niet over tafel spetteren. Ook de wenkbrauw zie je vaak behangen met een staafje goud. Het doel? Misschien willen ze ergens bij horen. Lippen en tong zijn ook al niet meer veilig voor Bob en zijn kornuiten. Menig, zo op het oog leuk uitziend, pubertje heeft het behaagd zich een ring in hun smaak orgaan te laten steken. Het eten van spaghetti wordt daarmee een soort doorhalen en af laten glijden. Ook zijn er vele piercings aangebracht op plaatsen waarvan je je afvraagt of dat de voortplanting van de mensheid niet in gevaar kan brengen. En mocht dat dan toch nog mogelijk zijn, loop je dan niet de kans dat je ongewild blijft haken?
Het lijkt me toch redelijk blamerend, en voor het nul zes elf personeel lachwekkend, om zo met je geliefde de eerste hulp binnen gesleept te worden. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat er ook voordelen zijn bij het dragen van een dergelijke versiering. Je herkent iemand vaak beter. In de toekomst is het misschien wel handig om Politie agenten een oog versiering te geven onder het motto "ik houd u in de smiezen". Kamerleden een tepelpiercing met hangslot, misschien vergroot dat het melk quotum voor de boeren! Geef schrijvers een zooitje oorringen want die luisteren toch nergens naar. Trouwens deze wijze van aangeven waartoe je wenst te behoren werd al gedaan door de bosjes negers in het grote enge bos. Daar hadden de donkere krijgsheren een botje door hun neusschotje geprakt om aan te geven dat ze dapper waren.
Ook het doorboren en versieren van geslachtsdelen gebeurde in donker Afrika al reeds eeuwen geleden bij voornamelijk vrouwen, om de vruchtbaarheid te stimuleren. Zo kort voor het jaar 2000 brengen de gepiercten toch een beetje kleur in de dagelijkse mensen massa, een piercing brengt voor de drager vreugde en genot.
En voor de anderen is het heerlijk om te denken; die zijn goed gek. Dus mocht u ooit tijdens het winkelen iemand tegen komen die zachtjes loopt te rinkelen, denk dan; ach, die loopt daar vreselijk vruchtbaar te zijn. 

Jan.