Kopie van Godfried Bomans

geplaatst: 26 maart 1997

Jan Koopmans

Waar moet het heen, hoe zal het gaan? Bent u al gekloond? Ja mensen, ze kunnen tegenwoordig mensen, dat zijn u en ik, namaken! Het is volgens de wetenschap mogelijk twee gelijke mensen te maken. Het is ook mogelijk om met bepaalde cellen van een mens, meerdere kopieŽn te maken. Natuurlijk doen ze dit alleen bij super intelligente mensen, hoewel ze mij nog niet hebben gevraagd. Toch kan het mogelijk zijn dat we vandaag of morgen een nagemaakte beroemde uitvinder o.i.d. zien rondlopen op de Coolsingel in Rotterdam. Zou het beperkt blijven tot het kopiŽren van wetenschappers, dan is er niets aan de hand. Maar stel je nu eens voor dat ze Hans van der Togt na gaan maken, een tweede raddraaier is toch teveel voor een eerzaam burger?
En wat dacht u van Premier Kok? Twee regeringen, kom nou, dat overleeft geen mens! Eigenlijk is het heel bijzonder. Wij mensen hebben zeker de laatste eeuw veel nieuwe dingen uitgevonden en ontdekt. Dat klonen van mensen is een gevolg geweest van het zoeken naar ziektes bij de mens, en het vinden van medicijnen voor die ziekten. Deze genetische manipulaties, een mooi woord voor, klooien met de natuur, zijn ontstaan uit enthousiasme van een paar wetenschappers. Toch kan het zijn nut hebben. Het is nu mogelijk een eventueel vrouwen overschot weg te nemen door heel veel Anton Heijboeren te maken, de man heeft nu zes echtgenotes, dus tel uit je winst! Wat dacht u van een heel regiment Columbussen? Dan is eindelijk de USA niet meer het enige Amerika met de onbegrensde mogelijkheden.
Nee beste mensen, we moeten niet altijd zo negatief doen over 'nieuwigheden'. Uiteraard blijft het link, twee schoonmoeders, het kan een ramp zijn! Maar voor bedrijven is het fantastisch, twee goede boekhouders, drie knappe secretaresses en als klap op de vuurpijl, de directeur en zichzelf.
Zo hebben wij een hond waarvan we graag nog een tweede zouden hebben, maar helaas, ik heb geen reageerbuisjes en ook geen verstand van al die zweepstaarten in de biologische brei van DNA en andere natuurkundige eiersalades. In BelgiŽ hebben ze per ongeluk twee identieke mensen gemaakt. Waarom? Tsja.. Ze leken toch allemaal al op elkaar. Dat klonen kan uiteraard ook worden gebruikt om bij voorbeeld twee of drie Tatjana's te maken, dŗt is het betere werk! Ook zou het leuk zijn een kopie van Dorus of Godfried Boumans te hebben, je hoeft niet meer naar het wassenbeelden museum in die stad daar in noord Holland en bovendien, ze praten Ťcht!
Als het aan mij zou liggen dan wist ik het wel. Ik ben getrouwd met een schat van een wijf, daar zou ik er best nog eentje van willen hebben. Het lijkt me heerlijk om na een vermoeide dag lekker tussen die twee in te kruipen om eens te genieten van mijn welverdiende rust.

Jan