S5

geplaatst: 3 maart 1999

Jan Koopmans

Ik heb u al weer een tijdje niet ‘bijgespijkerd’ over het wel en wee van ons gezin. Ik schaam me diep want nu het met de roddelbladen zo slecht gaat moeten de ‘geheimen’ toch ergens anders vandaan komen, of niet soms? Ik kan u mededelen dat we allen nog in de zelfde misserabele staat verkeren als een jaar geleden. 
Mijn echtgenote is nog steeds vervelend, en de kinderen weten het ook nog steeds beter, dus alles gaat naar wens. De grote problemen gaan straks pas komen, als het weer beter wordt, dan moet de tuin op orde worden gemaakt. Andere jaren konden we op advies van onze buren de struiken en bomen op verantwoorde wijze in de Hollandse aarde prakken, maar ook dat kan nu niet meer! Wij zijn verhuist en onze oude buren gaan ook elders hun heil zoeken, dus wij zijn ontheemd! 
Mijn echtgenote heeft wel een heel dik boek gekocht over tuinen enzo, maar erg veel vertrouwen heb ik er nog niet in. Maar we zien wel, we kunnen altijd nog de boel gaan asfalteren! Verder mogen we niet klagen, behalve dan over de honden. Dat hebben wij weer, een hond die te dom is om uit zijn ogen te kijken! Wij zeggen altijd dat het een s5 is, een afkeuring voor het leger bij gebrek aan intelligentie. 
Het beest is ondertussen dik een jaar oud en weet nu nog niet dat mannetjes honden hun poot optillen als ze moeten plassen! Trouwens alles is er fout aan, vangen kan hij niet en ook weet hij niet hoe je moet zorgen voor de instandhouding van het ras. We hebben hem en onze teef, een week gegeven om ons een nest met puppy’s te bezorgen want wij willen best een mandje Foundlanders hebben deze zomer. Nou mooi niet! Het mormel heeft alle standen geprobeerd maar de goede zat er niet bij! Maar verder gaat alles goed hoor. 
Maar vandaag had onze ‘ouwe’ hond, dat is het teefie van drie, ineens een gekke bui. Onze zoon liet ze beiden uit, dat is traditie, elke middag en de honden vinden dat best tof. Ze mogen dan even los-rennen op een plaats waar dat normaal gesproken totaal veilig is. Onze a.s. moeder hond rende, zoals normaal, lekker in het rond. Maar door de weersomstandigheden was het gras wat gladder dan normaal en de oen scheurde linea recta de plomp in! Terwijl het beest radeloos naar de overkant ging zwemmen, ging ons essie vijf er bij zitten en keek wezenloos naar zijn verloofde met een blik die iets uitstraalde van; kennen honden ook zwemmen? Maar het gaat nu weer prima hoor. 
Er is natuurlijk nog veel meer gebeurd in ons gezin, maar u hoeft ook niet alles te weten!
 

Jan