Dioxine en Legionella

geplaatst: 23 juni 1999

Jan Koopmans

Ook ik maak me de laatste tijd zorgen over het voortbestaan van de mensheid. Door de Belgiëse gif kippen, ik had het er reeds eerder over, ben je je leven niet meer zeker. En het zijn niet alleen die kippen, ook allerlei producten die iets met kippen of hun voer te maken hebben gehad, zijn verdacht. De lijst met producten die we niet meer mogen eten wordt steeds langer. We zijn net een beetje aan het bijkomen van de schrik na de legionella bacterie en nu komen de dioxine kippen, ijsjes, vleeswaar, melk, enz. ons weer angst aan jagen. Daarbij komt nog de coca cola die schijnbaar bedorven is en de soja boon die gemanipuleerd op tafel komt, waar is de grens? 
Gelukkig hebben ze het bij de coca cola gevonden, het was bij de blikjes een soort schimmel, en bij de flesjes zat er teveel koolstof in, maar goed dat deze beide fouten in twee producten tegelijkertijd optraden, hoewel wel erg toevallig, ja toch? Mij raakt het niet, ik drink zelden cola, geef mij maar koffie, hoewel je daar wel bij moet uitkijken met de room, want die kan weer stijf staan van de dioxine, en daar kun je over tien jaar wel eens ernstig ziek van worden. 
Als je dan alle enge dingen op een rijtje gaat zetten, kom je er al snel achter waarom de RIAGGS het werk niet meer aankunnen, je wordt er toch ook gek van? De mens zelf is al gevaarlijk, de een heeft dat onder zijn leden, de ander dit, voor je het weet mankeer je iets griezeligs. Water is niet meer te vertrouwen, het eten niet, je buurvrouw niet en je schoonmoeder was al linke soep, hoe overleef je in vredesnaam je eigen leven? 
Zetten we dan bij het rijtje ook nog de spullen die niet eetbaar zijn maar die je wel gebruikt, dan kom je helemaal terecht op een gesloten afdeling. Computers die geheel zelfstandig worden en je van de ene foutmelding naar de andere slepen, auto's die ‘meedenken’ waardoor je zelf niet meer bepaald wanneer je remt. T.v apparaten die zelf de kanalen selecteren, cd spelers die overslaan zonder commando, klokken die achter lopen, daken die lekken, en krantenbezorgers die soms gewoon hun werk niet doen, het leven is één grote misère! Volgens mij wordt er meer geld uitgegeven aan reparaties van spullen dan aan het produceren van deze gammele producten. Mijn opa zou zeggen; waar is die goeie ouwe, degelijke tijd gebleven, hij had gelijk, alles is tegenwoordig gewoon pulp! 
Kijk maar naar hele oude dingen die het nog steeds doen, stoomtrein, handkoffiemolen, wasbord, een buizenradio, een stevige fiets van 30 jaar oud, dia projector uit de 50-er jaren en ga zo maar even door. Ik geef het een gemiddelde auto te doen om over vijftig jaar nog te rijden, of een computer die dertig jaar mee gaat, nee hoor, na vijf jaar is de auto kapot en de computer is na 6 maanden al uit de running. De ouderwetse slachtkip smaakte ook veel lekkerder, ze waren wel wat vet, maar ze smaakten niet naar dioxine. 
Als je nu drie kippen in de brandstof tank van je auto gooit, kun je er zeker mee naar Groningen rijden. Ik wil maar zeggen; door alle geklooi met producten hoeft er maar een klein dingetje fout te gaan en de hele mensheid gaat wormen zoeken. Gewoon eerlijk eten en de materialen stevig in elkaar zetten kan ons nog redden. 
Dus niet je chemisch afval gescheiden weggooien en daarna zwaar bespoten groenten gaan eten, dat is niet goed!

Jan