Alexander

geplaatst: 8 september 1999

Jan Koopmans

Deze week heeft mijn column een wat intiem karakter, ik waarschuw u alvast van te voren want ik zou niet willen dat u er door in verlegenheid wordt gebracht. Ook hoop ik dat mijn echtgenote deze week de column vergeet te lezen want het gaat haar geen moer aan! Het gaat namelijk over de tijd dat ik voor het eerst kennis maakte met het andere geslacht, dat is lang geleden maar het blijft je altijd bij hè? 
Ik was ooit jong, wild en vooral onstuimig. De meiden lagen voor het oprapen, zodat het nog een hele kunst was om er eentje te vinden die een beetje op jouw lijn zat. Natuurlijk vond ik er een, logies want weerstand bieden aan mijn toen nog goddelijke figuur was vrijwel onmogelijk. Nou was het zo dat je ooit kennis moest maken met zo’n deerntje met de bedoeling om ook de anatomie eens wat nader uit te werken, dat is nu eenmaal onze opdracht in het leven. 
Wij, mijn eerste en ik, togen met een flinke omweg, om de buitenwereld niet te laten merken wat onze snode plannen waren, naar bossen en verlaten viaducten, om aldaar onze studie van de biologie verder voort te zetten. Het bleef klooien want als puber heb je weinig verstand van ingewikkelde manoeuvres, tenminste toen nog wel. Als je in het donkere bos bezig was om je blik op het toekomstig leven te verruimen, was je grootste zorg om niet gezien te worden door mensen die er geen verstand van hebben. Want laten we reëel blijven; er zijn van die momenten dat je liever de zaakjes met je partner alleen regelt dan met gluurders die vaak meer zien dan er werkelijk gebeurd. 
Het is daarom ook verschrikkelijk dat nu de hele vaderlandse perswereld zich het apenzuur zoekt naar een jong stelletje dat net als iedereen, wat genegenheid bij een partner zoekt. Onze toekomstige koning, ik mag Willem zeggen, heeft een scharreltje, dat is zijn goed recht, uiteindelijk mag hij ook het Maximale uit zijn leven halen, ja toch? En natuurlijk wil iedereen weten hoe het zit en wat ze doen en hoe vaak ze het bos ingaan en vooral; welk bos. 
Als je een hoge boom bent dan vang je veel wind, dat is zo, maar het is toch niet nodig om andere bomen om te kappen om de wind nog verder aan te wakkeren? Laat die knul toch gewoon zijn leven leiden, als hij iets heeft te vertellen dan horen we het vanzelf! Wedden dat straks in de roddelbladen het meisje al zwanger is of een homoseksuele relatie heeft gehad met de kat van de buren? Ik heb me te barste gelachen om die foute foto in een groot landelijk ochtendblad, boontje komt om zijn loontje. Je moet ook eerst een foto goed bekijken voordat je hem als plaatje van Willem op je voorpagina zet, geeft ook aan dat ze daar weinig kennis hebben van het koningshuis. 
Ik ben erg blij dat ik onbekend ben, want anders kan ik eigelijk mijn hele privé leven wel omgooien, want wij doen dingen die een koning niet mag doen en waar presidenten de zak voor zouden krijgen. Gelukkig heb ik mijn eigen eggie, en daar doe ik het al jaren mee, het is wel eens behelpen, maar daar heeft u lekker geen boodschap aan, éch niet!

Jan