Tepelloze Tieten

geplaatst: 26 januari 2000

Laats reed ik met een langharige, schilderend bomenridder, door het mooie Hoogvliet. Ja ik weet het, ik ben weer te positief over deze geweldige deelgemeente, maar dit keer is het dan ook extra gemeend! Al slingerend en flink laverend langs voetgangers en loslopende kippen, probeerde ik de Hoogvlietse tepelloze tieten te ontwijken die men her en der uit de rijbaan laat ontluiken. Welke wezenloos die dingen heeft uitgevonden weet ik niet maar het kan nooit een Hoogvlieter zijn geweest. 
Marcellus Hoornweg, zo heet die overjarige nozem die bij me in de wagen zat, kreeg de ene na de andere creatieve uitspatting over de obstakels die slechts tot doel hebben het verkeer te hinderen en de veiligheid op de weg te verlagen. Ik draaide me de armen uit de kom door als een skiŽr, die de slalom doet, aan mijn stuurwiel te rukken en trekken waarbij mijn aandacht voor overstekende voetgangers verslapte omdat je niet even opzij kunt kijken, want voor je het weet blijf je met je onderstel hangen op zoín wulpse bobbel! We zijn de parkeerplaats aan de Binnenban, die is gratis en dat zal je weten ook, zonder al te veel brokken overgekomen. De schade viel mee, slechts tien eieren naar de klote en mijn radio is uit het dasboard geflikkerd, maar die doet het straks wel weer. Hoornweg werd helemaal idolaat van die bollen, hij wil ze alweer gaan beschilderen, want beton is zo kaal. 
Nou heb ik een redelijk hoge auto, dus ik kan bij enkele van die genotsbobbels zelfs doorrijden zonder te hoeven uitwijken, maar ik heb mensen met een buikschuiver uren zien dobberen op 'Hoogvliets erotiek'. Zetten ze een bord neer waarop je kunt zien dat je gratis mag parkeren, maar dat je niet harder kunt rijden dan ongeveer drie kilometer per uur zetten ze er niet bij. Ik zou haast de deelgemeente gaan verdenken van een omkoopschandaal waarbij een schokbreker fabrikant betrokken is. Het lijkt wel een Kohl schandaal, maar dan anders. 
Kijk ik ben reŽel genoeg om te beseffen dat er plaatsen zijn waar je het verkeer vanwege de veiligheid wat moet remmen, heel gewoon, niks mis mee. Maar als je dan de Binnenban hebt overleeft en je moet, zoals ik dus, ergens achteraan de meeuwenplaat links af om iemand af te zetten, dan schieten je knieŽn achter in je strot als je daar stapvoets denkt te kunnen rijden. Er zijn daar drempels waar je met een vrachtwagen nog achter blijft hangen, laat staan mijn witte tornado van Duitse afkomst! Volgende week moet het beestje worden gekeurd, u kent dat wel, de APK, nou geloof me, ik weet zeker dat ik dankzij die wulpse tepelloze tieten weer een paar nieuwe schokbrekers moet kopen. En dan maar ouwehoeren over het openbaar vervoer waar we in moeten, nou mooi niet, daar heb ik geen poen meer voor als ik steeds moet dokken omdat een, naar aller waarschijnlijkheid fietsende ambtenaar her en der door de 'stad' van die belachelijke bobbels smijt.

Jan