Tae-Bo

geplaatst: 2 februari 2000

Je kunt tegenwoordig geen tv meer aanzetten of je ziet wel een paar wezenlozen druk bezig met de een of andere sport die dan je figuur weer maken zoals je het ooit hebt gekregen, namelijk 'Goddelijk'. De laatste tijd hoor je veel over Tae- Bo , je schijnt er kilos van af te vallen en je krijgt een lijf waar zelfs een Barby nog jaloers op zou zijn. 
Ik had me voorgenomen ze een poosje niet meer in mijn epistels te betrekken, ze wordt te populair, mijn vrouw dus,  wil nu ook aan die sport gaan doen, want ze vindt dat ze een buikje heeft en verder moet er volgens haar ook wel het een en ander verbeteren. Ik durf niet te zeggen dat ik het daar mee eens ben want ik weet ondertussen hoe ze is. Ze ging van de week de stad in en heeft de bijbehorende kleding gekocht, nou ja kleding. Het is meer de outfit van een revuegirl in een nachtclub, je wordt al opgewonden van het pakkie voordat ze het aan heeft gehad! 
Ik weet heus wel dat je makkelijke kleding aan moet trekken, dat doet Tatjana, die ook Tae- Bo lessen geeft, uiteindelijk ook, maar van haar zijn we het gewend en het staat haar ook goed. Gisteren ging mijn eega alvast wat oefenen, de tafel moest even opzij en de honden in hun hok. Ze maakte bewegingen waarbij je meer de indruk kreeg dat ze naar een afkickcentrum voor drugsverslaafden moest dan naar Tea Bo. Toen ik er even langs wilde om een kopje koffie in te schenken, kreeg ik een driftig heen en weer gaande vuist van haar in mijn linker oog, ik heb nu een prachtige blauwe ring om mijn kijker. Zou je hiermee niet naar een 'blijf van mijn lijf huis' kunnen gaan? 
Onze dochters gaan gelukkig ook mee, want die kunnen haar dan een beetje afremmen, wanneer ze iets te uitbundig gaat worden. Uiteindelijk kan het op haar leeftijd best gevaarlijk zijn, voor je het weet heeft ze een enkelband blessure en moeten we Ruud uit Breda laten komen om haar weer op de been te helpen. Ikzelf heb ook een buikje, maar mijn conditie moet eerst worden opgevijzeld volgens mijn echtgenote, die het weten kan, want volgens haar beweeg ik te weinig en snoep teveel, gelul natuurlijk, ik heb gewoon natuurlijke aanleg. 
Maar goed, voor mij dus nog even geen Tae- Bo, eerst nog wat bewegen, met mijn computermuis denk ik, en dan zien we wel verder. Ik ga ze natuurlijk brengen naar de sportschool, lopen is veel te inspannend, maar ik kijk wel even om een hoekje hoor, want ik moet even zien hoe ze in dat pakkie gaat huppelen, als het maar niet gaat scheuren! Ze zal daarna wel erg moe zijn dus dat wordt vroeg naar bed voor haar, kan ik dus gewoon een nachtje doorwerken want er zijn dan vast geen andere perspectieven meer. Nou maar hopen dat ze een strak buikje krijgt en een positieve uitstraling want dan kan ik met haar voor de dag komen, ja toch? 
Hoewel ik wel een beetje bang ben dat ze straks zon spetter wordt dat ze mij niet meer ziet staan, wat moet ik dan, ook op Tae- Bo? Nu ik er over nadenk heb ik eigenlijk liever dat ze een buikje blijft houden want ik heb nou de zekerheid dat ze bij me blijft. Maar ja, dat pakkie is ook wel leuk natuurlijk, dus toch maar.

Jan