Ha, die zomer!

geplaatst: 10 mei 2000

Ja mensen, het wordt weer warm in het dorp! De zomer staat te popelen om ons weer te verpletteren met een overdoses zonneschijn, waarbij de factor 100 fabrikanten weer in hun handen zullen staan te wrijven omdat de smeerseltjes weer als kadetjes over de toonbank zullen gaan. 
Ik krijg ook weer de kriebels, mijn voeten beginnen weer te protesteren, ze willen graag de lanen in en de bossen uit, of was het nou andersom? Maar ja, ik luister nooit naar mijn voeten want dan zou ik blijven lopen. Het is weer oogstrelend om te zien hoe de twijgjes ontluiken en de knopjes in de bomen als een vulkaan ontpoppen in een climax van kleur. En niet alleen de bomen en planten staan er weer keurig bij, ook mensen zien er nu een stuk vrolijker uit, de jasjes gaan uit, de rokjes worden korter en kleurrijker, de mannen doen weer sportieve sportkleding aan om de deerntjes te versieren, het is werkelijk weer een eldorado van genot op de openbare weg. Heerlijk die zomer! 
Straks krijgen we weer die gezellige wespen, de rondbanjerende tuinspinnen, de hooikoorts en niet te vergeten de nostalgische muggen in uw slaapkamer, die zacht zoemend komen kijken of u al ligt te slapen. Heerlijk die zomer. 
Ik heb inmiddels de eerste maatregelen al genomen om het uitbreken van botulisme in mijn vijver te voorkomen. Mijn eega heeft inmiddels liters luizenbestrijdingsmiddelen (10X woordwaarde) ingekocht om het opkomende groene leger te bestrijden in de rozenbomen. 
We hebben al proef gedraaid met onze grote plafondventilator, hij doet het nog, dus straks kunnen we daar in onze blote kont weer even onder gaan zitten als de koperen ploert het al te bond mocht maken. De dekbedden gaan voorlopig naar de zolder en een dun lakentje vervangt de nachtelijke bedekking, zodat we tijdens het in slaap woelen geen last hebben van schuivende vodden die nooit doen wat we willen. 
Ik drink nooit bier, dus heb ik inmiddels tien flessen water in de koeling liggen, mij kan niets gebeuren! We hebben de hele winter, nou ja winter, de vogeltjes voorzien van zaadjes en roggebrood, dus die komen straks bij ons in de tuin vast wel een eitje leggen, tenminste als die pokke katten een beetje weg willen blijven. Heerlijk die zomer! 
De kinderen kunnen weer lekker buiten spelen, dus ik krijg het weer druk met het terug gooien van voetballen die op mijn kostbare rododendron neerdalen, omdat de jeugd van tegenwoordig niet meer kan richten. 
Ook zullen we weer extra moeten oppassen voor de kleintjes, want die gaan natuurlijk weer op onderzoek, waarbij ze rennend achter een vlinder wel eens even kunnen vergeten dat er ook nog verkeer is dat soms heel wreed kan zijn. Maar verder zal deze zomer weer geweldig worden, de eerste in het nieuwe millennium, dus dat moet goed gaan. Alleen nog even de EK 2000, maar daarna kunnen we zorgeloos gaan  genieten van een stralende zomer.

Jan