Dan ook maar een bruggenwachtersdag!

geplaatst: 17 mei 2000

Heeft u ook zo heerlijk genoten van de eerste Moederdag in het nieuwe millennium? De bloemenboer deed weer goede zaken en de middenstand had er weer alles voor uit de kast getrokken. Dat is niet erg, ze mogen van mij best eens een beetje extra verdienen aan zon heugelijke dag. Ik heb me natuurlijk weer een breuk gesjouwd aan een paar bossen 'natuurlijke ontspruitsels', want ik heb mijn eigen ouwe trouwe moeder in huis, dus ik kwam er niet onderuit. Mijn eigen vrouw heb ik niks gegeven want dat is mn moeder niet, zo is het toch? 
Maar op zich is het wel een leuke dag, eindelijk krijgen de moeders eens een beetje erkenning voor al de goede dingen die ze hebben gedaan om je groter te laten groeien. De rest van het jaar hoef je niet meer aan ze te denken want dan is het geen moederdag meer. Moeders krijgen op zon dag vaak de meest lullige dingen, naast de bekende ruiker is er meestal een doos bonbons, een flesje geurwater of een doosje zeep bij het verrassingspakket ingesloten. De moeder die moederdag heeft ' uitgevonden' ,Anna Jarvis uit Crafton, West Virginia, ze was dus maagd, heeft zelf nooit kinderen gehad maar bestede heel haar leven aan het helpen van moeders. Toen ze in 1906 overleed zou het eigenlijk afgelopen moeten zijn met de moeders verering, maar nee hoor, een paar nazaten hebben de traditie in ere gehouden en dus snellen we nog steeds rond moederdag naar de middenstand om voor n keer in het jaar je moeder eens in het zonnetje te zetten. 
Vaderdag, eigenlijk voor vaders veel leuker dan moederdag, komt straks gelukkig ook, dan zal ik wel weer een flesje voor na het scheren krijgen, dus dan stink is weer lekker. Maar wordt het geen tijd voor columnistendag? Want die hebben een beetje aandacht ook wel eens nodig hoor. Je hebt per slot van rekening ook een secretaressedag, dus moet je ook voor anderen een dag uitvinden, hebben we tenminste straks elke dag wat, dan heb je wat te doen! 
En wat dacht u van de dag van de GSM? En keer per jaar een dagje rust en geen GSM gebruiken, om deze 'knuffelbellertjes' eens bij te laten komen. 
Persoonlijk heb ik een voorkeur om met spoed een 'bruggenwachtersdag' in te voeren, kun je tenminste eens n keer per jaar van Spijkenisse naar Hoogvliet en weer terug, zonder eerst een wortel te hoeven schieten in de Groene Kruisweg. 
Of een dag van de Panda, er zit nu toch zon wezenloze zwart-wit gevlekte beer op het dak van de deelgemeentesecretarie in Hoogvliet, alle Spijkenissers die elke dag in de rij staan op de Aveling, denken minstens dat ze in het dierenpark Emmen terecht zijn gekomen. 
Maar ach, wat maakt het eigenlijk uit, moederdag, vaderdag of Koninginnedag, als er maar altijd dagen blijven waarop we aandacht voor elkaar hebben, want dat geeft aan dat er toch nog mensen zijn die om elkaar geven, ook al is het maar n keer per jaar, zo hoort het toch?

Jan