Komkommertijd

geplaatst: 16 augustus 2000

U leest het vaak in kranten, teletekst of zomaar ergens op een uithangbord; het is komkommertijd! Het komt dan ook in deze tijd voor dat men van gekkigheid niet meer weet waar men het over zal hebben. Van de week kwam onze zeer gewaardeerde voorlichter van de politie met een persbericht op de proppen waarin van een ernstig vergrijp melding werd gemaakt, namelijk het inbreken om een fietspomp te stelen, hoe durven ze! 
Zetten we daar de Nederlandse kampioenschappen paprikahappen en het Zwitserse kersenpit spuwen naast, dan komen we tot de slotsom dat het met recht komkommertijd is, en dat terwijl ik die groene krengen niet kan luchten of zien, laat staan eten. Gelukkig waren de zeemeeuwen ons goed gezind want deze hebben een zwembad in den Helder helemaal vol gescheten, dus het journaal kon eindelijk weer eens de cameramensen op pad sturen voor een diepte interview met de daders. Toch is er wel zinnig en belangrijk nieuws hoor. 
Zo hebben we vorige week in de tuin een vooroorlogs schijthuisscharnier opgegraven, nog in prima staat en vermoedelijk afkomstig van een bakstenen boerderij uit de crisisjaren, die bewoond moet zijn geweest door een boer met twaalf kinderen en een vrouw. Blijkens de roestplekken op het kleinood werd er slecht onderhoud gepleegd aan de veestapel, want in de roest zijn sporen van ossenbloed aangetroffen waardoor duidelijk werd dat de beesten ondervoed waren. 
Natuurlijk zijn alle werkzaamheden in mijn tuin nu stilgelegd, er is een schoffel en harkverbod ingesteld om mij de gelegenheid te geven in de bouwput verder te snuffelen, met mijn kinderschepje en tandenborstel. Ook belangrijk nieuws is dat de meeste regio bestuurders deze week weer terug van vakantie zijn, we hebben CNN al ge´nformeerd dus binnenkort een verslag aldaar over de vakantie ervaringen van onze leiders. 
De bomenridders in Hoogvliet vervelen zich ook wezenloos, er word geen moer omgehakt in deze tijd, dus wat moet je dan? Wel goed dat ze er zijn hoor, want anders was Hoogvliet allang niet meer de groenste gemeente van het land geweest, tenminste als je de voorzitter mag geloven, ik ben spontaan donateur geworden! 
En dan die langharige ballenschilder, hij moest weer zo nodig in de krant, heeft u hem gezien? Zijn populariteit was tanende dus was het nodig deze Hoogvlietse kunstenaar weer eens in het zonnetje te zetten, zeker komkommertijd. Verder heb ik gezien dat het water in de Oude Maas aan de kant van Spijkenisse lichter van kleur is dan aan de Hoogvlietse zijde, ik heb Rijkswaterstaat inmiddels dit fenomeen gemeld. Maar verder gaat het wel goed met me, al is het dan komkommertijd, ik heb toch weer een aantal belangrijke feiten toegevoegd aan uw nieuwsgierige jacht op groot nieuws! 
Gelukkig is de zomer weer snel voorbij en zullen er wel weer veel dingen gebeuren die het vermelden waard zijn, gelukkig maar, want alleen die geur van die komkommers zorgt er al voor dat je gedachtegang stil komt te liggen .

Jan