Danceparade zonder R

geplaatst: 30 augustus 2000

Weet je, het zijn soms van die kleine dingen die me kunnen irriteren, ze zijn niet schrikbarend belangrijk, maar toch. We hadden een poosje geleden weer de geweldige Danceparade in Rotterdam, dat is wat verderop, u weet wel, aan het einde van de Groene Kruisweg, maar ach we wonen ook een beetje in de buurt. 
Diezelfde stad kent ook een Regionale tv zender, die noemen ze TV Rijnmond. Ook al niks bijzonders, maar wat hebben die twee nou met elkaar te maken? Nou volgens mij geen moer, want van de Danceparade geen reportage of live uitzending op deze regionale omroep. Toch stopt men elk jaar veel geld in deze zender en zodoende werkt deze zender met zeer geavanceerde apparatuur waar ze vrij eenvoudig een uitgebreid verslag mee zouden kunnen maken van dit unieke gebeuren. 
Ik ben de tel kwijt, dus weet ik nu niet meer wie de artistiek directeur van het spul is, maar volgens mij is het geen Piere Jansen, want die had tenminste nog inzicht in wat de mensen bezig hield. U vraagt zich natuurlijk af wat een ouwe sok als ik nou met de Danceparade heeft. 
Kijk de generatie voor mij draaide muziek van Annie Palmen en Heintje Davids en daar hebben die 'rollatorlopers' het nu nog steeds over, mag ik dan ook nog gewoon die ouwe nozem zijn van weleer? Natuurlijk hou ik van dit soort dingen, lekker swingen en uit je dak gaan, moet toch gewoon een keertje kunnen? Ja, ja, ik weet het, ik zal heus niet gaan swingen hoor, dat zou bij mij beslist leiden tot een rug verstuiking of Headbang stress, maar er naar kijken doe ik best graag. 
Maar goed, dat lukt dus niet want die 5 minuten die TV Rijnmond er van heeft uitgezonden was lang niet voldoende om een kick van te krijgen. Ik begrijp dat soort dingen niet, het is een groots gebeuren, in Duitsland zenden ze een soortgelijk gebeuren de hele dag uit, maar hier maar vijf minuten, waar ligt dat nou aan? En als we dan bedenken dat de Duitsers volgens de boeken de slechtste feestgangers ter wereld zijn, is het al helemaal onbegrijpelijk dat Rotterdam verstoken blijft van een goede tv registratie, Peper is nou toch weg, het mag weer hoor! 
Andere, veel kleinere gebeurtenissen krijgen veel meer aandacht, kijk maar naar Spijkpop en Kunstkop, elk jaar besteed de zender daar in verhouding best veel tijd aan. Dat is goed hoor, want dergelijke initiatieven mogen van mij best veel aandacht krijgen, Spijkenisse en Hoogvliet verdienen dat zeer zeker, maar de Danceparade niet uitzenden is toch wel erg triest, het getuigt van slecht beleid. 
Waarom ik nou in mijn column, dat mijn troetelkind is, mijn beklag doe, komt omdat ik na het sturen van 3 e-mail's en twee faxen nog steeds geen antwoord heb gekregen van deze regionale zender, of werkt de post nog slechter dan dat de consumentenbond ons wil doen geloven? Ik zeg het wel vaker: 'hoe meer communicatiemiddelen we krijgen, hoe meer we van elkaar vervreemden
'.

Jan