Een rookworst van de H

geplaatst: 6 september 2000

Het was de week van de activiteiten, regen, motregen en harde regen, maar verder ging alles uitstekend! Vooral Hoogvliet zat dik in de bezigheden. Vrijdag kwam de bekende borrelnotenfabriek de Middenbaan- Noord onveilig maken met een heuse disco. Een spelletjes freak die bij de meest lullige handelingen van de kandidaten nog in extase raakte, en kwistig de zakken knappertjes ronddeelde aan de natgeregende spelers, wist toch het sfeertje, dat zo kenmerkend is voor ons dorpje, verder op te krikken. 
Ook de zaterdag stond in het teken van de actie. Maasstadweekbladen hadden een aantal leuke spelen in het Winkelcentrum Hoogvliet georganiseerd, helaas was de regen in een slecht humeur, maar tussen de druppels door konden velen toch genieten van alles wat er was aangesleept. Ook de poppenkast speelde poppenkast, maar dat schijnt normaal te zijn bij poppenkasten. Terwijl Joop en zijn kornuiten in de Maastunnel te Rotterdam zich uit de naad rende bij de onderwaterhardloopwedstrijd, zat ik alweer bij een van de genomineerden voor de titel Hoogvlieter van het jaar. 
Want radio Studio West IJsselmonde had een feestje in een kasteel in Rhoon. Nou, nou, nou, wat daar allemaal wel niet kwam wil je niet weten. Vele artiesten van hoog niveau waren naar het optrekje gekomen om van de gratis drankjes en hapjes te profiteren, maar vooral om ook wat te zeggen door de microfoon, want dat is traditie bij radio-uitzendingen. En niet zomaar artiesten hoor, Hans Kazan, Nico van eigen huis en tuin, maar daar praat ik niet meer tegen want hij wilde mijn tuinhek niet bouwen en vele anderen. Ook was natuurlijk Hans Elemans, u weet wel de deelraadbestuurder van Hoogvliet, aanwezig om zijn relaas te doen. U begrijpt het al, het was voor velen, maar zeker voor mij een bewogen weekend. 
Morgen vertrek ik voor een werkbezoek naar Spijkenisse, want alleen daar hebben ze een H winkel die de gelijknamige rookworsten verkoopt, en gezien de regenbuien en wind, wil ik nu zuurkool met 'H' worst! Trouwens ook deze week wordt het weer druk, over een paar dagen weer het Kunstkopfestival, ik krijg er een kunstkop van. Wie zou het worden, ik bedoel de Hoogvlieter van het jaar, ik sta stijf van de spanning. 
Alle genomineerden zijn prima mensen, maar ja, een heel ietsie pietsie heb ik toch wel een voorkeur, maar dat mag ik niet zeggen want dan worden de anderen boos. Hij heeft niet meegedaan, maar ik persoonlijk ga er voor zorgen dat volgend jaar de straatkrant verkoper ook genomineerd wordt, want als je voor een paar luttele centen naar Hoogvliet komt om het rijke winkelende publiek een leuke krant te bezorgen, dan heb je binnen het Hoogvlietse wel je sporen verdiend. 'Gelukkig' is het straks weer afgelopen met al die festiviteiten, hoewel. 
Zitten we straks weer met die twee ouwe gekken, de één komt op een schimmel en de ander op een rendier, nou ja wat kan mij het schelen, ik blijf lekker thuis, gezellig achter de computer en een vette H worst als troost.

Jan