Sneeuw

27-12-2000


Zo aan het eind van het jaar is het toch net even anders dan anders.
Nee niet dat het 馗ht anders is, maar het lijkt anders. Het was me trouwens wel weer het weekje zeg, druk, druk en druk. Ik heb de straatkrantverkoper een tientje gegeven, dat is om het geweten wat te sussen, een extra lange slinger om m地 keukenraam aangebracht om dat die van de buren eerst langer was en mijn verkleumde vijvervissen een heerlijke zalmsalade voorgeschoteld, alleen iets blijft me bij dat het niet helemaal klopt.

Ik ben ook blij dat wij nu weer gewoon een boterham met pindakaas kunnen eten, want al die kersthapjes komen onder m地 oksels vandaan glijden. We hadden ook een rollade, je weet wel een opgerolde koe die mogelijk stijf stond van de BSE, want we hadden hem gekocht voordat de regering had gewaarschuwd voor besmet vlees, dus als ik een beetje vreemd ga doen dan weet u hoe het komt.  

Ja, en dan was ik ook nog te gast bij SWIJ afgelopen zondag, das eens wat anders dan in je eigen programma, ze hebben m地 gevoelige snaar proberen te vinden, weten zij veel, een goed instrument heeft veel snaren, dus 鳬ntje mochten ze er wel vinden hoor.

Toen ik naar Albrandswaard reed, zag ik hele bossen dikke kabels liggen langs de weg, zouden ze nu al begonnen zijn met die aansluiting waardoor SWIJ in Hoogvliet op de kabel kan?

En terwijl we hier eindelijk weer een beetje sneeuw mochten verwelkomen, mogen de Russen weer hun eigen volkslied zingen. Ben wel benieuwd wanneer het op CD uitkomt. Vanavond weer naar de studio, weer een programma maken met Roel en Marcellus, vorige week hebben we toch maar mooi voor elkaar gekregen dat de verkleumde katten van Stichting Dierenhulp weer een kachel kregen, een sterk staaltje van kracht van locale radio, en in het bijzonder van Studio West IJsselmonde.

Deze week zijn er geen natte en verkleumde poesen, dus zullen we weer creatief moeten zijn, maar iemand zal vast wel iets doms zeggen zodat het programma weer loopt.

Ook wil ik graag iedereen een goede jaarwisseling toewensen, dat doe ik elk jaar en toch maken we er met z地 allen elk jaar weer een puinzooi van, maar het moet toch een keer lukken om een ander hetzelfde te gunnen als jezelf? Krijg ik net een fax binnen dat het politiebureau Hoogvliet s地achts dicht gaat, nou dan mogen we ons wel helemaal gaan gedragen zeg!

Jan