Leve de koning!

2-5-2001


Zo, dat hebben we ook weer overleeft, de Koningin, althans de oude, is ook weer een jaartje ouder. 92 jaar, das geen kattepies, nee dat is belegen koninklijk bloed, omgeven door een stoere prins met slokdarm problemen en een dochter met een goeie baan. Een kleinzoon met een verkering die er niet om liegt, fijn voor haar, die ouwe Juliana.

Heeft u ook lopen hossen en op de vlooienmarkt een ouwe grammofoon gekocht?
Nou het was me wel weer wat hoor. In Rhoon kon je een nat pak halen op een opblaasbaar martelwerktuig, nou mij niet gezien, ik was al nat genoeg! Poortugaal, ja daar hadden ze het voor elkaar, een linedans groep, waar heb ik die poppetjes nou toch meer gezien? En natuurlijk was studio W ijsselmonde ook weer van de partij, live vanuit een kroeg zeiden ze, nou het was een leuk optrekje, maar om dat nou een kroeg te noemen.

Eigenlijk wel jammer dat de koninklijke familie dit jaar vanwege de MKZ niet op tournee ging, nou hebben we het mooiste gemist! 

We hadden gehoopt om Maxima met een oranje muts op door de straten te zien stappen. Niks niet, alleen Alexander heeft haar weer van dichtbij mogen zien, en waarschijnlijk zelf aanraken, de goudfazant!
Toen een paar jaar geleden Claus nog op eigen benen kon staan, zonder dat hij omviel dus, kon je nog om die man lachen tijdens de straatrondes. Hij sprong op fietsen en hing de clown uit, maar helaas, nu noemt men hem een clown, maar hij voelt zich waarschijnlijk niet meer zo, jammer.
We hebben het allemaal zonder moeten doen dit jaar. Het wuiven van Beatrix, het aannemen van presentjes vanuit het publiek, allemaal niet dus.  Maar ik moet zeggen dat ik de spontane zwaai van Alex wel erg heb gemist, die steekt zijn klauw welgemeend op naar het publiek, dat is oprecht en stukken beter dan dat gracieuze gewoof van Trixs,  wie denk ze wel dat ze is? De koningin soms?

Ik ben hartstikke koningsgezind, net als Ridder Marcellus, maar van mij mag Bea nu wel gaan rentenieren hoor. Kan ze Claus eindelijk de aandacht geven waar hij naar verlangt. Als ze dan een roulator voor hem koopt, op de volgende vrijmarkt bijvoorbeeld, is hij ook weer wat mobieler en kan hij ook eens een keertje naar de Efteling, of Fantasialand. Als hij maar niet in de achtbaan wil, want das te link, zeker in die houten!

Ik zie in gedachten straks Maxima al staan op de Euro, heerlijk, net Jennifer Lopez maar dan anders. Kun je echt gokken op kruis of munt, want met op de ene kant een rijke prins en op de andere zijde een katholieke Argentijnse, kan elke scheidsrechter een toffe voetbalwedstrijd starten.

Achteraf maar goed dat ze niet op locatie zijn gegaan, want ze hadden nooit meer op tijd thuis gekomen, de treinen zaten bomvol of reden niet, dat was niks voor Claus geweest, er was geen zitplaats meer over!  Trouwens je kunt als lid van het koningshuis ook maar beter niet met de ME in aanraking komen, een blauw ook staat zo lullig op een persconferentie.
Volgend jaar beter zullen we maar zeggen, dan zijn alle koeien en varkens enzo dood, de boerderijen leeg. En dan staken de artsen niet meer, rijden er weer treinen en hebben we onze eigen gulden verkwanseld aan een onbestuurbaar systeem,  dat ons regelrecht af zal sturen op een koninginnedag zonder koningin.  Maar ja, dat is het gevolg van een ondemocratische democratie. Leve de nieuwe koning!

Jan