Crossen in Hoogvliet

27-6-2001


Het zal je maar gebeuren; je bril vliegt van je neus, je gebit kwakt tussen de stoelen, je haarstukje floept van je bolletje, je schoenen schieten uit, bij je vrouw schiet haar gemoed uit de BH en je huigie hangt tussen je benen.

Zo, denkt u nu vast, das niet best, wanneer gebeurt zoiets nou?

Nou beste mensen daar is niet veel voor nodig. U stapt in de auto, doet de gordels stevig om, kijkt of de spiegels goed zijn afgesteld, sjort u vrouw stevig vast op de passagiersstoel en draai de contactsleutel om. Vervolgens rijdt u met een kilometer of dertig door een gemiddelde wijk in Hoogvliet en u gaat het allemaal meemaken! Want in de hele stad, nou ja stad, zijn dorpels aangebracht van het type patriot, u weet wel die lanceerplatformen met een snuffelraket er op.

De een of andere ontwikkelaar van de Gemeente werken, waarschijnlijk een sadist of iemand met een achterstand op het gebied van rekenen voor beginners, heeft her en der door onze prachtige deelgemeente balken op de straat gelegen waar je met een leopart tank nog niet overheen komt!

Kenoerte, wat een onzinnige bobbels zeg, dan moet je toch wel een schroefje los hebben zitten om zulke pokkedingen neer te kwakken. Dit zijn geen verkeersremmende maatregelen, dit zijn massavernietigers!

Laatst moest ik een rolstoeler over zon bult helpen, hij was gestrand op een van die stormvloedkeringen. Er zijn mensen die er lopend niet overheen durven omdat ze last van hoogtevrees krijgen! Ik heb niks tegen hier en daar wat afremmende middelen, goed voor de veiligheid, maar de dingen waar ze Hoogvliet nu mee hebben vol gedonderd ontsieren niet alleen de skyline, ze zijn de creatieve bewijzen van de onkunde van de ontwerper.

Was Hoogvliet ooit een bosrijke plaats met hier en daar een hellend vlak, voornamelijk ten gevolge van een metrolijntje hier en daar, nu lijkt het Limburg wel met al die heuvels en dalen! Nee, nogmaals, ik heb niks tegen een goed systeem, maar dit is onmogelijk.

Jacqueline Cornelissen gaat over de buitenruimte, ze heeft dit vast niet zelf bedacht, nee, want zij is een vrouw, en die houden zo wie zo niet van concurrentie en dus niet van vreemde heuvels. Ik denk dat er iemand bij Gemeente werken net zijn of haar dag niet had, of de batterijen van de calculator waren leeg.

Weet je wat het is, niet alleen je bril vliegt van je neus, ook je veren gaan naar de haaien, ook als je stapvoets rijd. Laats zag ik een lijnbus bijna door tween breken omdat hij halverwege op zon hersenkronkel bleef hangen. De passagiers moesten uitstappen en helpen duwen!

Het kan natuurlijk ook zijn dat de ontwerper smeergeld heeft gekregen van een garagebedrijf of brillenwinkel, maar moeten wij dat dan zomaar pikken? Gelukkig heb ik het nu gevonden, heel energie besparend, en je bent sneller thuis. Let op! Het recept:

Geef aan het begin van de straat plank gas en neem de eerste heuvel met een zo hoog mogelijke snelheid, zeker weten dat je over de achterste en laatste heuvel van de staat pas weer neerkomt. Je hebt dan een hoop ellende minder gehad en je bent snel weer thuis. Slim he?

Ja, afgekeken van de motorcrossers, die doen niet anders, ze gaan straks in Hoogvliet oefenen, want Hoogvliet is zo gek nog niet! 

Jan.