Warm

4-7-2001


Ik hoop dat u zit te luisteren, want anders zit ik hier een beetje voor niks een verhaaltje voor te lezen waar ik bij een temperatuur van dik dertig graden me het apenzuur op heb zitten zweten.

Als iedereen in de tuin ligt te kwijlen van de mooie benen van de buurvrouw, staat natuurlijk de radio weer niet aan, en zitten wij hier als een paar volwassenen gewoon onze kostbare zomertijd te verprutsen.

En dat terwijl het al zoín werk was om hier te komen! De Rijkswaterstaat is de Groene Kruisweg aan het asfalteren, moet gebeuren natuurlijk, maar toch niet zo?

Ze pletteren wegen dicht en geven geen omleidingroutes aan, voor mij geen ramp, ik ken ons durpie wel, maar wat dacht u van de toeristen?

Gisteravond heb ik nog een groep Japanners moeten redden die waren vastgelopen in de sloot achter de gevangenis! De politie en ik zijn nog uren bezig geweest om alle cameraís van die Aziaten terug te vinden.

En het duurt maar en duurt maar, ze zijn u al anderhalve week bezig, en dat terwijl de planning 5 dagen was.

Het laatste bericht is dat het eind van deze week klaar moet zijn, tenminste dan kan het verkeer weer rijden. Pas eind van de maand is het helemaal klaar, wat een snelheid.

Heeft u het gehoord van die Amsterdammer die een file van hier tot Tokyo heeft veroorzaakt? Er valt overigen maar weinig te vertellen deze week, het is komkommertijd. De kranten weten niet waar ze het over zullen hebben. Je zou een diepte interview kunnen overwegen met de straatkrant verkoper, of een verhaaltje over het ontstaan van de zandkorrel, maar of dat nog gelezen wordt is de vraag.

Het enige spannende wat er is gebeurt was het probleem met de Botlekbrug. Een zeer pissige Jacqueline Cornelissen, dagelijks bestuurslid in Hoogvliet, liet onmiskenbaar weten dat ze met Tineke Netelenstruik nog niet klaar is.

Want Tineke heeft het weer eens, wanneer niet eigenlijk, ze heeft weer een belachelijke beslissing genomen, er moet maar een brug komen in plaats van een tunnel. Nou heb ik nog nooit iets zinnigs van een verkeersminister gehoord hoor, niet van Neelie Smit Kroes, Peper, niet van Hanja Maywegge, en ook niet van de huidige Neet. Wat hebben die krengen toch gemeen?

Maar gelukkig was er ook nog leuk nieuws, Maxima kan koningin worden! Alexander blij, Kok tevreden en het volk krijgt zín zin! Eindelijk weer eens een tof wijf op het bordes. Het werd wel tijd hoor want die gammele zooi die nu staat te zwaaien, zwaar ondersteund door rollators en jeeps, moet maar eens worden vervangen door een lekkere jonge meid.

En zeg niet dat ze niet aan inburgering heeft gedaan, ze loopt zelfs op krukken, net als de meeste Oranjes! Straks als ze weer los kan lopen en koningin is dan hebben we de mooiste kween van de wereld, als ze dan maar niet met Alexander naar Parijs gaat, das link.

Nou, dit was het hoor, het is me te warm. En mijn collega radiomakers zitten ondertussen heerlijk aan de limonade hiernaast, dat ga ik nu ook doen, want u luistert toch niet.

Jan.