De Vrienden stoppen

15-8-2001


Te warm om je over van alles op te winden, dat doen we dan ook maar niet. Toch is er wel enige reden om je warm te lopen.

Tijdens deze 67ste uitzending, ja ik weet het Roel, je houd niet van tellen, moeten we meedelen dat we er mee stoppen. We kennen de reden, Marcelles stopt, om welke reden dan ook. Natuurlijk is dat jammer want graag waren we tot in de treuren doorgegaan.

Er is door ons allen nog gekeken of we het met een vervanger kunnen oplossen, maar waar vindt je in godsnaam zon idioot? Geen vervanger dus, en dus ook geen vrienden meer.Tenminste niet op uw eigen zender SWY. In werkelijkheid zijn Roel, Marscellus en ik steeds vrienden geweest en dat zijn we nog steeds, dat is nooit ter discussie gekomen. Voor velen was dat wel eens onduidelijk na nu is gebleken. Dat betekent dat we ons spel goed hebben gespeeld, in het echt vrienden, in de studio was acteren.

We moeten dan ook niet zeggen; de vrienden zijn uit elkaar, nee het moet zijn; de vrienden stoppen met hun programma! Voor onze levens blijven we gewoon wie we waren, en geloof me, jullie horen nog van ons. Persoonlijk sluit ik ook niet uit dat er weer iets terug komt op woensdag, of een andere dag, waarbij een of meer van ons bij betrokken is, Roel hoort u zo wie zo al regelmatig.

Wat we met de vrienden hebben bereikt is best een leuk resultaat te noemen, we hebben een paar keer mensen uit de brand geholpen, we waren populair bij de Albrandswaardse maar ook zeker bij de Hoogvlietse gemeenschap. Bestuurders waren maar wat blij met ons, ze hielden wel van onze aanpak. Maar wij dreigen het stoppen eerder te zien als iets moois dan iets destructiefs, want sluiten we niet eigenlijk iets af dat ons 67 uitzendingen lang veel plezier heeft gegeven, en dat na een start waarbij we het gevoel hadden dat het maar voor een paar keer zou zijn?

Aan elke mooie gebeurtenis komt een einde, na een heerlijk dagje genieten van zon zee en water ga je ook niet staan huilen omdat de dag voorbij is, dat is met onze vrienden niet anders. We hebben er een goed gevoel over, we hebben iets gemaakt en daar zijn we ook nog trots op. 

We hebben de vrienden de laatste anderhalf jaar kunnen maken mede dankzij Roel, Winni, Arjo, Cobie, Herman, Johan, Aad, Wilco, Rob, verschillende bezoekers en nog een aantal mensen die me nu even niet te binnen schieten.Maar ik denk dat ik mede namens Marcellus en Roel spreek als ik zeg: Dank je wel allemaal, we hebben veel aan jullie te danken gehad.

Jan