Meppers

27-2-2002


Daar zit je dan weer!

Dacht ik een poosje geleden nog voortaan elke woensdagavond heerlijk lui achterover te kunnen hangen, zit je weer in de studio bij SWIJ.
Nee niet meer met Marcellus en Roel, nee met Gerard, een makker in de strijd, en een meester in vele dingen.
De Vrienden, u weet nog wel, een heel confronterend programma dat menigeen tot wanhoop dreef is niet meer, maar mogelijk wordt het nu nog erger!

De studiobazen waren vol ongeloof, weer die Koopmans terug?
En ze waren juist zo blij dat de woensdag weer gewoon werd zoals voor het debacle van de vrienden.
Maar toch kwamen we weer door de ballotage, de buma en stemra alsmede de raad voor de media staan weer op scherp. De reclame code commissie staat weer met de stethoscoop aan de luidspreker en Heerlijk helder hoopt weer op de sluikjes.
Nee hoor, we gaan ons inhouden, we gaan ons gedragen, net als dat we dat ook vroeger steeds beloofden.
Natuurlijk gaan we gasten binnenhalen, er zullen vast wel een paar dapperen met masochistische gevoelens rondlopen die ons willen trotseren.
We hebben de naam maar aangepast, want de vrienden was een ere naam die we zullen respecteren.

De Meppers klinkt ook beter, want we meppen er wat op af.
Ja want we zullen vele maatschappelijke maar ook kleinere dingen zeker een veeg uit de pan geven, dus meppen.
Toch gaan we er met veel plezier tegenaan, we maken ons geen zorg om de kritiek, welnee, als het te erg wordt trekken we ons wel terug ergens in Limburg of zo.
Gerard en ik gaan proberen de woensdag weer op stelten te zetten, want uiteindelijk was dat altijd al de stieravond, dus kan een hengst er ook nog wel bij.

En als Koopmans, maar dan dit keer zonder S kan ik altijd de zaak nog naar de veemarkt brengen alwaar we met een flink touw de koeitjes aan de paal binden om ze vervolgens aan te bieden aan de meest biedende heer en Meester.
O, ja, zo aan het eind van dit eerste uur zou u natuurlijk kunnen denken dat het allemaal wat rommelig ging.
Dat kan natuurlijk best kloppen, we moeten onze draai nog vinden, zo iets kan even duren hoor.
Bij de Vrienden hebben we er ook 50 afleveringen over gedaan, dus geduld.

Het komende uur kan echter al meteen een stuk erger worden, dus stuur de kinderen naar het ledikant en laat de hond in de gang, je weet maar nooit.
We hopen echter wel dat u voortaan weer elke woensdag naar ons gaat luisteren, want muziek kun je nog genoeg horen, ons maar 1 keer per week. Wij denken dat we wat te vertellen hebben, ik zeg DENKEN, want uiteindelijk heeft u inspraak.

Wij, Gerard, Cobie die de techniek doet, en ik, Jan dus, gaan proberen voor u de woensdag weer anders te maken dan gewoon een saaie avond met alweer die plaat van Borsato.
Veel plezier en tot na de klok van elluffen.

Jan