Programma maken

7-8-2002


We zitten hier nu zo ongeveer alweer voor de dertigste maal De Meppers te maken. Maken? Ja, want zelfs een radioprogramma moet je maken, die worden niet geboren omdat er nimmer een bevruchting plaats vond. Waarom we dit programma zijn gaan maken is zelfs mij nooit helemaal duidelijk geworden, maar ja het is er nu eenmaal en dus maken we elke woensdagavond de ether onveilig.

We kunnen het als Meppers best met elkaar vinden, dat heeft u vast gemerkt is al die maanden. Natuurlijk is het een kwestie van geven en nemen. Zo slik ik het als Gerard, zoals deze avond, de playlist heeft gemaakt, we komen er wel doorheen. Zo is Gerard op zijn beurt best bereid mijn uitgekozen prachtige muziek niet te waarderen en dus zo zijn foute smaak kenbaar te maken aan het grote publiek.

Verder hebben we geen onderlinge problemen. We bakkeleien wel eens over de microfoons, de stoelen, het programma concept, het uitzendtijdstip, wie er moet rijden, de onderwerpen, de hoeveelheid onderbrekingen en nog enige tientallen onderdelen, maar het mag geen naam hebben.

Vanavond hebben we een ‘mysterie gaste’ die kent u nu inmiddels. Maar goed ook want steeds alleen maar de stem van Gerard en mij horen bevorderd slechts de stoelgang.

Elke week is het weer een kunst om onderwerpen te vinden waar wij dan weer een mening over willen geven.
Ook weer zoiets, onze meningen druisen altijd tegen elkaar in, het lijkt wel of Gerard me niet WIL begrijpen!
Deze week was het extra moeilijk omdat het komkommertijd is en er gewoon geen moer gebeurt, althans niet op papier. Dat er een man met een kapmes is beroofd van zijn scooter en dat er iemand is neergestoken bij een café en dat er een inbraak was bij een opticien staat nergens in de persberichten en dat is dus ook niet gebeurt, zelfs al is het wel gebeurt, want zo werkt het als je iets veilig wilt blijven noemen dat niet veilig is, zo kan ik het ook!

Rhoon is bezaaid met graffiti, een teken dat er nog steeds misdadigers rondlopen met spuitbussen die anderen graag voor duizenden euro’s schade berokkenen, zelf hebben ze geen cent te makken natuurlijk en zullen zelfs de spuitbussen wel hebben gejat. Ik hoop van ganser harte dat men de daders pakt en dan niet naar bureau HALT stuurt maar ze de schade laat betalen, verhoogd met gedurende tien jaar 50% van hun inkomen verplicht storten in een potje waaruit dergelijke onkosten worden betaald.

Maar waar maak ik me druk om, ze zullen wel een reprimande krijgen en de ouders de rekening, klaar kous af.

Het was trouwens vandaag weer kommer en kwel met het weer. Ik was even op het kindereldorado Speelwereld vanmorgen.
In mijn interlokkie, want een jas was niet nodig. Maar niets was minder waar want toen we eenmaal in de tent waren konden we er niet meer uit vanwege bakken regen. Mijn digicammetje, kan slecht tegen water dus dat werd verplicht in de tent wachten, met een broodje Hema worst, hetgeen natuurlijk weer veel goed maakte. Waar is de tijd dat Jan Pelleboer nog het weer voorspelde? Die maakte er lang zo’n zooi niet van als Ed Alders of die Tomofeeff.

Ook nog even voor het goede doel langs Siloam gegaan, want we doen nu eenmaal graag iets goeds. Mijn moeder, die al 88 is, had nog een heerlijke fles witte thee staan, en aangezien ik dat uit medisch oogpunt zo nu en dan moet drinken was het doel goed genoeg.

Maar goed, dit gaat weer veel te lang duren, de reclame en het nieuws komt er aan en ik moet voor de piepjes van 11 uur klaar zijn met mijn geprevel, veel sterkte nog met de tweede helft van de Meppers.

Jan