De Columnist

Jan Koopmans


Klik hier voor al Jan's oneliners
Jan's stukkie
Week 17
Klik hier voor eerdere columns

Slaapoogjes

U kent dat vast wel, het iets moeten van je vrouw omdat het nu eenmaal moet. In het dagelijks leven komen er zo van die dingen voorbij waarvan je denkt; ach dat doe ik morgen wel. Nou heb ik een vrouw die daar totaal anders over denkt. Ja ik weet het, dat kon ik ‘toen’  ook niet weten, ik was verliefd en het leek allemaal zo leuk, wist ik veel dat er ook verplichtingen aan vast zaten. Kijk de tijd dat ik hand in hand met haar op de canapé naar Pyton place zat te kijken is voorbij, en ook dat we onbevangen nog aan kinderen dachten is omgewisseld voor angst dat er nóg eentje bij zal komen, maar verder is ze nog steeds wel leuk hoor. Kijk, koffie op bed met een Zwitserse room  vlaaipunt is er al in geen eeuwen meer bij, in plaats van dat word ik nu ruw gewekt door stofzuiger en afstof geluiden, want ook de slaapkamer moet zo nodig worden gereinigd!
Als ik dan heel lodderig eindelijk naar beneden ben gestrompeld dan wacht daar gelukkig nog wel de koffie, de punt ontbreekt natuurlijk, want ons deerntje is zuinig op de knip en mijn gewichtstoename. Maar goed ik mag in ieder geval even bijkomen van de slaap der gelukzaligen en kan dan ook op mijn gemak tussen de slaapkorrels in mijn ogen door naar teletekst kijken, want je blijft aan je werk denken natuurlijk. Maar ook dat mag weer niet te lang duren want eega lief heeft inmiddels haar werkterrein verlegd naar de woonkamer en ik moet het veld ruimen vanwege de aanstormende chromen stofzuigerstang. Welke idioot  heeft in vredesnaam de stofzuiger uitgevonden? 
Maar goed, mijn eega is in die dingen behoorlijk dominant en ik zal er gehoor aan moeten geven want ik haat die boze rimpels op haar voorhoofd. Ik denk dan op zulke momenten vaak; laat maar, ik krijg ze nog wel, want er zijn ook momenten dat ik erg dominant kan zijn, nou dan is ze nog niet jarig hoor!
Nou heb ik wel gelezen dat er een wetsvoorstel in de maak is dat het geweld binnenshuis wil aanpakken, maar er staat niets in over stofzuigerterreur en daar ben ik erg verdrietig over.
Maar het heeft ook zo zijn voordelen hoor, ik bedoel zo’n kordate eega, want als er iets moet worden gedaan dat ik niet kan, want ik ben maar zwak en teer, dan zet ze iedere nietsvermoedende voorbijganger aan het werk.  Onze schoonzoon kwam vorige week een ‘bakkie’ halen, dom, dom, dom! Ons tuinpad lag wat scheef, tenminste de steentjes die er op liggen, nou, toen schoonzoon weg mocht was het allemaal weer ordelijk en strak en kon ons aangetrouwde familielid meteen de WAO in vanwege een hernia.
En dat gebeurde allemaal terwijl ik nog zat bij te komen van het slapen, volgens mij heb ik gewoon een fout matras want ik word doodmoe van dat ledikant. Maar terwijl ik langzaam weer een beetje tot de mensen kwam en de geluiden van rubberen hamers en stofzuigers waren weggeëbd kwam een van onze kids binnen met haar zoontje. Deze jongste aanwinst van onze familie kan geluiden maken die je niet alleen wakker maken maar die ook je meteen verlossen van alles wat in je oor verstoppingen kan veroorzaken. Hij kan net zo hard brullen als zijn moeder deed toen ik haar nog als baby mocht omarmen, gelukkig maar, de wraak is gekomen! Maar vorige week gebeurde er toch iets dat bijzonder was. Tussen mijn slaapoogjes door liet mijn dochter zien dat de  kleine los al stapjes kan maken zonder te vallen. Dan ben je meteen wakker en realiseer je dat die stofzuiger eigenlijk best handig is, want wat kan zo’n lange vinger toch kruimelen!

Jan Koopmans

TERUG

Stichting Hoogvliet Digitaal
www.hoogvliet.org