De Columnist

Jan Koopmans


Klik hier voor al Jan's oneliners
Jan's stukkie
Week 22
Klik hier voor eerdere columns

Vakantie perikelen 

Zoals ik u vorige week al vertelde; ik heb een weekje vakantie. Daarom schrijf ik nu vanaf mijn vakantie verblijf, een bakstenenhuis in de wijk Tussenwater te Hoogvliet, dat is nabij Rhoon en Poortugaal en eindigt bij de brug der zuchten die naar het schone plaatsje Spijkenisse leid. De eerste dag hebben mijn eega en ik goed besteed, we hebben heerlijk uitgeslapen, en de rest van de dag daarna doorgebracht voor de vensterbank om te genieten van de regendruppels die het groen in ons park, achter het huis, heerlijk bevochtigden. De tweede dag hebben we al onze handdoeken nodig gehad om een van onze New Foundlanders (hondenras) weer een beetje droog te maken want het beest, de oen, was buiten blijven slapen terwijl de regen nederdaalde!
Wat zo’n kalf dan wel niet gaat wegen zeg, een kilootje of 200 schat ik in. Helemaal er overheen is hij nog niet want we krijgen hem slechts met moeite weer mee naar buiten.
Verder gaat het hier op ons vakantieverblijf prima hoor, we hebben het drukker dan ooit!
We hebben geen kaarten naar de thuisblijvers gestuurd want we kunnen nergens een ‘groeten uit Hoogvliet’ kaart krijgen hier.
 
Het nieuws horen we hier gewoon van de plaatselijke zenders zodat we niet naar de Radio Wereldomroep hoeven te luisteren. Zo hoorden we ook dat er ijs op Mars is ontdekt, wat een wonder he? Nu maar hopen dat mijn smaak, mokka met slagroom, er ook bij zit.
We hebben hier de rest van de week veel regen gehad, het leek wel of we geen vakantie hadden. Zelfs een enorme donderslag, waar Edje Alders weer niks over had gezegd, zette hier even verderop een dak van een woning in de fik. Bij ons bleef de schade beperkt tot het omvallen van een borrelglaasje, want ik stootte dit om van de schrik, gelukkig was de inhoud reeds op de plaats van bestemming aangekomen.
Natuurlijk doen we onze dagelijkse inkopen hier gewoon bij de plaatselijke middenstand. Er is van alles te koop, ook gewoon Hollands eten, zelfs kip en patat.
We moeten nu nog een week, ja het is niet anders. Maar ik kom er wel door hoor, heb alles hier bij de hand, van computer tot eega en van borreltje tot milkshake, mij kan niks gebeuren!
Ik mis het schrijven wel een beetje, normaal pomp ik toch heel wat A-viertjes de wereld in, nu maar een paar, maar ja wat in het vat zit …….
 
Gelukkig is het hier een fijne omgeving, veel roodkleurige woningen, een scala aan auto’s in de straten, in de meest fantastische kleuren, veel ‘Te Koop’ borden in tuintjes, hangplekken, verkeersheuvels, en voorrangswegen, echt een genot hier. De kids lopen hier wat schaarloos door de wijk want er is vergeten om iets voor hen te verzinnen, maar ach dat komt vast wel een keer als ze groot zijn of zo. Er komt ook een metrostation hier in de wijk, het is al bijna klaar zelfs! Voortaan kunnen we dus  in plaats van binnen 3 minuten naar Metro Hoogvliet lopen ook in 10  minuten naar het station in (aan) deze wijk lopen. Ja zo zie je maar, hoe meer je studeert hoe minder je nog van de dingen snapt. Wedden dat ze bij het nieuwe station parkeerplaatsen maken die altijd overvol zullen zijn omdat men er in Tussenwater zeker 1000 tekort komt? Maar wat zeur ik toch, ik heb vakantie! Ik trek me nog een weekje lekker terug hier in Tussenwater. En weet u wat zo fijn is, ik kan gewoon in mijn vakantie verblijf blijven wonen, ik hoef volgende week niet eens koffers te pakken of zo. Ik ga deze week nog wel wat uitstapjes maken, naar Spijkcity of Hellevoet denk ik, kom je ook eens in een andere omgeving he?

Jan Koopmans

TERUG

Stichting Hoogvliet Digitaal
www.hoogvliet.org