De Columnist

Jan Koopmans


Klik hier voor al Jan's oneliners
Jan's stukkie
Week 35
Klik hier voor eerdere columns

Veilig Hoogvliet

Heerlijk dat lekkere rustige Hoogvliet, er gebeurt nooit meer iets engs of onregelmatigs sinds we de ISO 2000 norm hebben gehaald, wat een weldaad.
Voorheen had je nog wel eens inbraken, overvallen, vechtpartijen en noem maar op, dat is verleden tijd, alles is vredig en romantisch nu. Het gebeurde ook zo plotseling, ineens was het afgelopen met alle ellende, zomaar van de ene op de andere dag.
De bronnen die ons altijd deze misstanden melden zijn uitgedroogd en komen niet verder dan nog wat mededelingen over festiviteiten die plaats vinden in het kader van het een of andere goeie project, gelukkig maar.
Natuurlijk is het nog een beetje vakantietijd en dus normaal dat er niet veel gebeurt. Alle boefjes zitten nu ergens in de zon te genieten van hun buit en hebben geen tijd om in Hoogvliet de gebruikelijke streken uit te halen. Je kunt weer gerust over straat, ‘ech’ wel,  want we hebben toch de aantekening dat we een veilige deelgemeente zijn.
De geruchten van een vechtpartij, overval, bedreiging of inbraak heeft u echt niet goed begrepen hoor, die waren er helemaal niet!
Ik kan lang mijn mond houden want ik hou van Hoogvliet en de bewoners, maar breek hem niet open want dan gaat er iets fout bij me. Ik heb vertrouwen in alle organisaties die in ons ‘durpie’ hun werk moeten doen, dat doen ze met de middelen die hen ter beschikking staan heel goed.  Maar op de een of andere manier vind ik het toch vreemd dat mijn fax tegenwoordig zo lang zwijgt en geen misstanden meer uitboert.
Maar goed, ik zie het vast te zwart want alles gaat toch ook lekker? Ach ja, die paar winkelkraakjes en diefstalletjes mogen immers geen naam hebben? Nee Hoogvliet is turbo veilig, niks mis mee. Dan moet je Rhoon eens nemen, daar gaat het pas goed fout! Graffiti klungels hadden daar een poosje geleden voor een vermogen schade aangebracht, een schande, maar ja, die zijn geen ISO 2000 gemeente he, eigen schuld.
Maar er wordt dan ook heel veel aan preventie gedaan hoor in Hoogvliet, zoals een waarschuwing voor een smoezen maker die mogelijk zelfs naar onze woonplaats zou kunnen komen. Ja ik weet het, ik maak zo geen vrienden, maar ja zoals ene collega van een andere krant eens tegen me zei: ‘je moet wel scherp blijven in je columns’ dacht ik er misschien goed aan te doen om de mensen eens te wijzen op ons super veilige Hoogvliet, stel je voor dat iemand dat nog niet wist! 
Verder gaat het wel goed met me, ik voel me gelukkig best fijn in Hoogvliet, dat kan ook best wel want het kan veel erger toch? Als je onze woonplaats vergelijkt met die probleemwijken in Rotterdam dan doen we het zo gek nog niet. Want wees nou eerlijk, staan er de laatste tijd nog verontrustende dingen in de kranten? Nee want kennelijk is er niks engs te melden.
En dat komt omdat de criminelen natuurlijk al lang hebben gezien dat we zo veilig zijn dat het ondoenlijk is daar afbreuk aan te doen, want de lol is er voor hen een beetje aan het afgaan, ze halen de pers toch niet meer. En zo hoort het ook want Hoogvliet is zo gek nog niet!

Jan Koopmans


TERUG

Stichting Hoogvliet Digitaal
www.hoogvliet.org