De Columnist

Jan Koopmans


Klik hier voor al Jan's oneliners
Jan's stukkie
Week 36
Klik hier voor eerdere columns

Schoppen

Stuipen op hun lijf kregen ze, de bewoners van de resten van de Baars- en Koolvisweg.
De ‘gestripte’ flats moeten nu maar eens plat dacht men en dus kwam Sloopbedrijf Oranje met een wel heel erg grote griezel om de hoek kijken. Ik kreeg er al snel telefoontjes over, alsof ik het op mijn geweten zou hebben, kom nou! Ingezonden berichten repten over ‘sloopsaurussen’ en ‘griezelhappers’, gelukkig zit er onder de inwoners van de sloopbuurten niet alleen angst maar ook veel humor.
Het gaat trouwens allemaal wat sneller met de renovatie, steeds vaker zie je gras groeien waar ooit beton stond, nu maar hopen dat het ook snel weer andersom gaat.
De komkommers in medialand hebben inmiddels allemaal het vege lijf gered en zitten weer netjes in de grond, maar nu als compost voor een aardbeienveld. Het loopt weer storm met het nieuws, er gebeurt weer van alles, behalve dan natuurlijk ongewenste dingen, zoals ik reeds vorige week schreef.
Kunstkop zit er aan te komen, met daaraan gekoppeld de verkiezing van ‘Hoogvlieter van het jaar’. Ook dit jaar zal ik het wel weer niet worden, dat lukt me ook nooit!
Maar echt erg is dat niet hoor, er zijn heel veel mensen hier in ons ‘durp’ die het veel meer verdienen. Ik weet er best een paar. Ome Jo, de 92- jarige vrijwilliger, mijn eega omdat ze steeds zorgt dat ik alles kan vinden hier, mijn zoon omdat hij steeds weer kans ziet alle draadjes van de pc weer juist aan te sluiten, de ijsboer uit België omdat hij mij steeds weer wakker rammelt met die irritante bel op zijn vehikel of Eric Trinconi van SWH omdat hij altijd overal te vinden is waar wat te beleven is. Maar ach, ik zie wel.
Het in één adem noemen van die ijsboer en Trinconi berust op louter toeval en heeft niks te maken met zijn afkomst, uiteindelijk kan hij dat ook niet helpen…..Trouwens ook de in deze krant in het zonnetje gezette Gerard en Luciënne Asselman zouden mooie kandidaten zijn, want wat die al niet doen voor Hoogvliet is niet normaal meer. En nu Hans Elemans toch zijn bestuurstaak aan de wilgen heeft gehangen is er geen beletsel meer om hem eens te loftuiten want wat moet je anders doen met een man die wegen heeft aangelegd waarover we tot in lengte van dagen nog kunnen gaan. Ja zijn opvolger Kees van Pelt is ook wel een kanjer maar nog te kort om hem nu al meteen die vijfhonderd piek te geven die aan deze eretitel vastzit. Er schiet me nog iemand te binnen, mijn huisarts, Dr. Van Geest. Ik hoor al jarenlang van hem wat ik allemaal niet goed doe, ik rook, beweeg te weinig, slik mijn pillen niet op tijd en ga veel te laat bloedprikken, als ik hem toch niet had! Maar ja, wat moet een
huisarts nu met vijfhonderd piek, hij heeft meer aan ontlasting van zijn werkdruk. Weet u wat ik trouwens ook zo fijn vind aan een huisarts? Als ik een hele tijd niet geweest ben dan kijk hij me tevreden aan en vraagt hij vrolijk: ‘Ach alles lekker gegaan, fijn dat je me niet nodig hebt gehad’. Moet je eens bij een tandarts proberen, die begint meteen over saneren en vette rekeningen te ouwehoeren, die is niet blij als je je goed voelt, dan verdient hij niet genoeg aan je.
Gut, ik heb het weer, ik ga weer schoppen, dat past me eigenlijk niet want ik hoor ‘leuk’ te zijn, zo word ik natuurlijk nooit een Hoogvlieter van het jaar, nou jammer dan.

Jan Koopmans

TERUG

Stichting Hoogvliet Digitaal
www.hoogvliet.org