De Columnist

Jan Koopmans


Klik hier voor al Jan's oneliners
Jan's stukkie
Week 43
Klik hier voor eerdere columns

Joop op de brug

Wat hebben Joop en Jan gemeen? Om maar eens te beginnen met een vraag die goed zou passen bij collega columnist ‘Joop de Stepper’. Joop van der Hor, de initiator en gangmaker die even naar New York is geweest met nog een paar andere sport freaken, die reeds jaren het motto hebben: ‘de blik op oneindig en het verstand op nul’,  is weer terug op Hoogvlietse bodem. Ik weet dat velen dat heel fijn vonden want het onthaal van de nobele ‘ridders te step’ was groots en magnifiek. Joop noemde mijn naam en die van een van mijn activiteiten op het podium en ook blijkt hij soms mijn naam te mis- gebruiken in zijn epistels, waarvan hij er inmiddels meer dan twee honderd heeft gemaakt. Joop dank hiervoor, maar bedenk wel dat de Hoogvleters straks gaan denken dat we samen iets hebben, en dat is niet zo, stel je voor zeg! Toch wil ik best even stil staan bij het feit dat Joop onlangs zijn tweehonderdste column schreef, want dat is een hele prestatie. Hoewel hij nog heel wat moet ‘steppen’ om mij in te halen, want ik zit al dik over de driehonderd, weet ik wat een prestatie het is, want al is het schrijven van een column iets waarbij je niet aan objectiviteit en heilige huisjes hoeft te denken, is het toch vaak moeilijk iets te vinden dat ook nog boeit. Goed die columns van Joop zijn wat langer dan die van mij, maar wij hoeven niet aan bladvulling te doen omdat er geen kopij is, dat zal het zijn. Maar toch, zou ik die ‘eigenwijsjes’ missen als ze er niet meer zouden zijn. Zelden dekt de vlag de lading beter dan bij columnist Joop van der Hor.
Nee maak u geen zorgen ik maak er geen Joop verering van, al schijnen er mensen te zijn die denken dat hij ‘mediageil’ is en er op kickt zijn naam te zien in kranten. Maar Joop maak je geen zorgen, iedereen is wel een beetje trots als zijn of haar naam in de media terecht komt, dus je mag best hoor. Ik ook, want niet voor niets staat mijn fraaie en markante kop boven dit stukje, en ik ben er erg op gebrand dat mijn naam er ook nog bij staat. Zo, nu is het echt wel genoeg over Joop want anders gaat hij sterallures krijgen en loopt hij straks met al zijn onderscheidingen over de Spijkenisserbug te marcheren.
Die brug zou trouwens best eens mogen worden vervangen door een tunnel want het blijft een afgang, zeker als ik er aan kom, want die brugwachter heeft volgens mij iets tegen witte auto’s. Maar ja nu het kabinet is omgevallen omdat de inhoud lag te rollebollen hoeft niemand nog te rekenen op extra centen voor vervanging van die schroothoop. Nee ik zeg niks over de politiek, ik kijk wel uit. Wel is er veel veranderd in den Haag, maar ja dat was ook de bedoeling toch? Tof voor alle mensen die pas achttien waren geworden, mogen ze alweer gaan stemmen, zo krijgen ze er handigheid in. Het kan natuurlijk toeval zijn maar zelfs het internet was onder de indruk van de ontwikkelingen in den Haag, het werkte net zo min. Dagenlang had ik problemen met e-mail en ‘websurfen’, het was echt een drama! ( even voor die ene meneer die nog geen internet heeft: ‘Wat moet u gelukkig zijn’ )
En zo komt er weer een eind aan deze column, dit was de driehonderd zesentwintigste die ik voor een krant schreef, geen reden tot een feesie dus, maar ook dit geesteskind zag toch maar weer mooi het daglicht, sorry Joop.

Jan Koopmans

TERUG

Stichting Hoogvliet Digitaal
www.hoogvliet.org