De Columnist

Jan Koopmans


Klik hier voor al Jan's oneliners
Jan's stukkie
Week 45
Klik hier voor eerdere columns

Kinkyparty

Wat een week he? Ik zat er een beetje doorheen de laatste paar dagen, het was erg druk om me heen en ik kwam vele uren slaap tekort tengevolge van mijn onstuimige privéleven, maar ja de vis wordt duur betaald zullen we maar zeggen. Kijk ik heb nu eenmaal geen privéleven in de vorm van elke avond met de poten op tafel naar tv gluren, ik wil meer inhoud geven aan mijn kostbare leventje.
Dus ga ik wel eens gewoon, als we met veel passen en meten een gaatje hebben gevonden, lekker met mijn eega ergens naar iets geks. Zo gingen we vorige week naar een beetje eigenaardige tent waar een kinky party werd gegeven, ja echt zelfs op mijn leeftijd doe je nog wel eens gek. Ja er was zelfs een dresscode dus ik had speciaal de zolder opgeruimd om een paar schoenen te zoeken want ik beweeg me normaliter alleen maar op sloffen voort, die knellen niet en je schiet er zo gemakkelijk mee. Mijn eega zag er uit als een soort wulpse Halloween heks maar dan zonder bezem, je moet wat he? We hebben uiteindelijk toch nog zo’n vijf uur rondgehangen daar in die tent tussen allerhande glitterende en lakleerachtige mede freaken. Het eten was er gratis en de drankjes zaten in de toegangsprijs, kortom het koste je geen cent, als je maar 50 euro betaald had aan de ingang. Ik mocht niet eens een borreltje nemen want ik moest nog rijden en bij alle slechte dingen die ik doe zit het rijden onder invloed niet inbegrepen, dus dat doe ik dan ook niet. Maar goed aan alles komt een eind, zeggen ze, dus ook aan deze waanzinnig drukke en vooral herrieachtige avond kwam weer een eind. We hebben thuis nog even lekker een neutje genomen en er over nagepraat. Nee ik ben niet te oud voor dit soort gekke dingen, het gaat me zelfs inspireren om vaker dingen te doen die ik mijn hele leven al wilde maar waar ik nooit aan toe kwam omdat de tijd ontbrak. Gek eigenlijk dat als je ergens in de vijftig bent dat men dan van je verwacht dat je geen dingen meer doet die je vroeger wel deed. Eten, slapen, werken en weer eten doe je je hele leven en mag je ook wel doen als je honderd bent, maar er zijn kennelijk grenzen. Zo begrijpen jongeren vaak niet dat je ook wel eens lekker uit je bol wilt gaan, gewoon eens lekker stappen of keten. Ze snappen niet dat je naast het houden van de Beatles en Bach ook nog van Mellow en Techno kunt houden. Ze denken dat je het echtelijke bed alleen maar gebruikt om vermoeid in te gaan slapen, nou geloof me broekkies, zelfs dat is niet waar!
Maar goed, het maakt mij verder niet zo veel uit want ik krijg wel eens de indruk dat ‘wij’ nozems van welleer toch veel ondernemender zijn dan de jeugd van nu. Wij gingen stappen, vaak middenin de nacht nog wel, en we zetten de blommetjes flink buiten onder het motto: ‘Peace’, maar tegenwoordig vallen ze op zaterdagavond in slaap achter hun spelcomputer of de zoveelste DVD-film. Ja en dat is bij mij en mijn eega nog steeds zo, wij gaan gekke dingen doen om het lekker naar de zin te hebben, wij doen geen dingen die zogenaamd passen bij mensen van onze leeftijd, kom nou!  Ik heb al niet veel op met geraniums, laat staan dat ik er achter wil gaan zitten gluren naar de overkant van de straat. Ik ben van het type dat als ik ooit achter een rollator kom te lopen ik er dan wel eentje wil waarop een stereo zit die mij er aan blijft herinneren dat de tijd wel verder gaat maar dat het leven ook niet stil hoeft te staan als je geen achttien meer bent. Ik was ooit een nozem en ik blijf een nozem, en of dat gek is of raar zal me eerlijk gezegd een biet zijn.

Jan Koopmans

TERUG

Stichting Hoogvliet Digitaal
www.hoogvliet.org