De Columnist

Jan Koopmans


Klik hier voor al Jan's oneliners
Jan's stukkie
Week 50
Klik hier voor eerdere columns

Beetje saai

Nou het mag weer hoor, sint is weer naar huis en laat zich weer een klein jaar bruin bakken in Spanje dus de kerstman kan zoetjesaan zijn veestapel bijeenroepen om te vertrekken naar ons land. Helaas heeft onze nieuwe prinses net niet kennis kunnen maken met de sint want ze moest weer zo nodig te laat worden geboren, en dat terwijl ze eigenlijk te vroeg was. Ja te vroeg geboren zeggen sommigen, anderen hebben het over precies op tijd, maar ach wat maakt het uit?
We hebben er tenminste weer een prinsesje bij dus het koningshuis verjongt, en zo hoort het ook! Zo zie je maar wat er allemaal in een week tijd kan gebeuren. Sint, kerstman en een prinses. En dan ook nog Manon, het doodzieke meisje waar Joop, u weet wel die van die ‘andere’, zo veel over heeft geschreven, het gaat niet echt goed met haar maar ze heeft wel haar grootste wens, een sjaal van Frans Bauer gekregen. Lees maar eens hoe het met haar gaat als ‘Joop’ deze week in uw bus valt. Een drukke week voor iedereen lijkt het wel, Ook YUM was op radio Rijnmond te horen omdat ze genomineerd zijn voor ‘ons kluppie’, perfect toch? Ons Hoogvliets volleybal heeft het met hun saamhorigheid toch maar ver geschopt. En dan onze Kees, ach hij had het deze keer maar wat druk. Een handtekeningenactie voor het behoud van de clubhuizen en speeltuinen bracht heel wat op en deze moest Kees allemaal in ontvangst nemen, nu nog even allemaal nalezen he Kees? Maar Kees had meer te doen, hij heeft ook Hoogvliet nog even geopend. Nee niet Hoogvliet, ik bedoel de Winkel van winkelketen Hoogvliet. Begrijp ook niet wat die Hoogvlieters in Hoogvliet doen, maakt het allemaal veel te ingewikkeld. Vestia heeft ook al een Peter Hoogvliet als directeur in de afdeling Hoogvliet, wat hebben ze toch? En dan de loting om aan dertig ouderen een heerlijke kerstmaaltijd te schenken. Marianne van der Ham en ook alweer Kees van Pelt waren daar bij betrokken en zodoende kunnen straks 30 mensen heerlijk gaan eten bij de Olijke olifant. Maar goed, we hadden het over de kerstman die in de starblokken staat om Hoogvliet aan te doen. De winkeliers hebben al maanden slecht geslapen omdat ze maar lagen te piekeren hoe ze hun etalage het leukst kunnen inrichten. We gaan straks weer massaal met zakken euros naar ze toe om van alles te kopen natuurlijk. Of zou het dit keer wat minder zijn? De doosjes kaarsjes van 99 cent kosten nu wel 99 eurocent natuurlijk, dat zou in guldens bijna fl. 2.20 zijn geweest. Maar ja wie let daar nu op, de rollade kost nog maar 17 euro, dus……………. Ben je tegen de veertig gulden kwijt!
Maar ik zal het maar niet meer over die euro hebben, we zijn nu eenmaal genaaid en iets dat goed is gedaan moet je niet weer kapot maken.  Dit jaar hebben we geen echte kerstboom, we doen het met plastic, niet dat dat milieuvriendelijker is hoor want om zo’n boom te maken moet een fabriek heel wat CO2 uitstoten, maar het voordeel is dat de naalden blijven zitten tot ver na januari. Beetje saaie column dit keer he? Dat kan komen omdat ik wel eens mijn dag niet heb, misschien ben ik wel verdrietig dat de sint weg is of omdat het weer snel kerstmis is, ik heb dan altijd vervelende gevoelens en herinneringen, daar zal het wel aan liggen. Gelukkig is het weer snel januari, dan gaan we er weer voor, dan zijn de sprookjes voorbij en komen er vast weer echt leuke dingen.

Jan Koopmans


TERUG

Stichting Hoogvliet Digitaal
www.hoogvliet.org