De Columnist

Jan Koopmans


Klik hier voor al Jan's oneliners
Jan's stukkie
Week 1
Klik hier voor eerdere columns

Spaanders

Nee u hoeft niet meteen nieuwsgierig naar mijn foto te kijken, het is nog de oude. Ik had u een nieuwe beloofd, maar dat kon deze week niet want ik heb een feestneus van de griep en zo zou ik niet die markante kop op de foto krijgen die ik u heb toegezegd. Maar het komt goed!
Het afgelopen jaar was voor mij een hectisch jaar, er is veel gebeurt en ook in de privé-sfeer is er weer heel wat gebeurt, maar ach, elk huisje heeft zo zijn kruisje, wij slepen ons er wel door. Mijn eega en ik zijn de spil in het gezin en ook al slijten spillen wel eens, de slijtvlakjes zijn nog glad genoeg. We vierden vorige week ons 12- jarig huwelijk. We waren daarvoor al heel wat jaren samen dus is het met ons wel goed gegaan en zo zal het ook wel blijven want ook fiscaal is het niet haalbaar uit elkaar te gaan, trouwens waarom zouden we? We doen er gewoon nog 12 jaar bij en uiteindelijk vieren we dan vast nog wel ons feesie in de nieuwe Flamingo bij Kees.
Het afgelopen jaar heb ik in tegenstelling tot de bijna twintig jaar hiervoor dat ik voor bladen en kranten schrijf twee keer commentaar gehad op dingen die fout waren gegaan. De één aprilgrap viel bij de kervoogdij van de dorpskerk niet goed en iemand was diep triest dat ik ze niet meer binnen de deadline had kunnen houden zodat hun mededeling er niet meer in kon.  We kennen het spreekwoord ‘waar gewerkt wordt vallen spaanders’. Laten we het daar maar op houden want ik heb, en dat doe ik anders nooit, eens gekeken hoeveel artikelen ik heb geschreven het afgelopen jaar, dat waren er  afgerond 1300. Daarnaast nog 51 columns en wat fotobijschriften, mag ik dan twee foutjes maken? 
Maar ik maak me daar niet zoveel zorgen om, het hoort er bij en ik weet dat het overal wel eens fout kan gaan. Niettemin ben ik blij dat ik nu even een weekje de tijd heb om hier de boel te verbouwen want mijn kantoor lijkt wel een pakhuis van Luie Lootje, het beunhaasje uit Zwiebertje. De internet sites die ik heb/beheer moeten maar even een weekje wachten, ik werk ze komende week wel weer bij. Hoogvliet Digitaal, www.hoogvliet.org, die ik dagelijks update zal nu even een paar daagjes wat achter blijven, maar wat geeft het? Het komende jaar gaan we er weer stevig tegenaan, we willen u echt gaan verwennen met leuke en belangrijke nieuwtjes, meer achtergrond info en natuurlijk met de leuke plaatjes van Aadje. Ik hoop van ganser harte dat het met Hoogvliet de goede kant op blijft gaan. Dat Hoogvliet, nu is gebleken dat Opstelten toch niet helemaal gelijk had, het politiebureau weer open kan doen, dat het zwembad er binnenkort weer staat, dat de bezuinigingen niet het welzijnswerk naar de knoppen helpt en dat het zo veilig wordt in ons durp dat we de fiets zonder slot weer in onze voortuin kunnen zetten. Verder hoop ik dat de herstructureringen niet nog meer slachtoffers gaan eisen, ik hoop dat de mensen die in Hoogvliet willen blijven wonen dat ook kunnen. Wat ik het meest hoop voor deze laatste groep is dat de mensen die de huurhoogte bepalen eens het woord betaalbaar wonen toetsen aan de inkomens van hun doelgroep, misschien moet er anders toch nog een woord in de dikke Dale bijkomen: ‘herstructureringsslachtoffers’. (zie tot mijn verbazing dat het woord al bestaat!)
Al met al een woelig jaar, ook in Hoogvliet, maar beter woelig dan stilstand, want rust roest, ook weer zo’n  oude wijsheid, al is die wat achterhaald met al die anti-roest middelen. Ik wens iedereen een prachtig 2004 en laten we het met z’n allen nog beter doen dan in het afgelopen jaar!

Jan Koopmans


TERUG

Stichting Hoogvliet Digitaal
www.hoogvliet.org