Week 41 | ||
eerdere columns: Weekblad Hoogvliet Maaspost Radio Overige |
Loopeenden We hebben Hoogvliet gemist
maar toch werd onze vakantie ondanks de regen een groot succes. Voor het
eerst na heel veel jaren namen wij het er even van en lieten de boel de
boel. Meteen de eerste dag toen we op onze bestemming waren aangekomen begon
het met regenen, waarschijnlijk had iemand aan Pelleboer gemaild dat wij
vakantie gingen vieren. Maar ach, de bungalow was waterdicht en ook onze
auto hield het binnenin droog, dus wat gaf het? Turend door het raam,
kijkend naar de treurwilg langs de vijver, kan het nog triester, zagen we
een groepje eenden voorbij waggelen, het maakte onze hele dag goed. De
sensatie was groot, Jolanda en ik, geheel op ons zelf aangewezen, genoten
van acht eenden die kuierend door het hoge natte gras weer en wind
trotseerden. Persoonlijk vond ik het wat achterlijk van die eenden want als
je kunt varen, vliegen en lopen ga je toch niet voor dat laatste kiezen als
het giet? De volgende dag, nadat we eerst weer even naar de eenden hadden
gekeken, gingen we op pad met ‘meneer’ Vectra langs heuvelen en dalen.
Limburg is mooi, erg mooi zelfs. Kronkelende wegen door bossen en soms door
weilanden maakten het leven goed, zelfs zonder een vlaai gezien te hebben.
Oude vervallen vakwerkhuizen, lemen grotten, ruines op bergen en pittoreske
terrasjes met regenluifel waren onze geliefde plekjes. Vooral de ruines vond
ik prachtig, mijn camera maakte overuren, maar ja als Hoogvlieter weet je
natuurlijk heel goed wat een ruïne is, tenzij je na de sloop van de Vaste
Burghkerk bent geboren. In het land waar het leven goed is was ook van alles
te koop aan lekkernijen, van uitsmijter tot biefstuk en van pruimen tot
peren. Blij verrast was ik dan ook dat we na een heerlijke afdaling, van de
zoveelste berg, aanlanden bij een plaatselijke fruit- en ijshandelaar die
met zijn kraampje naast een in verval geraakte nederzetting goede zaken deed
met de toeristen. Mijn Jootje kocht bij hem een heerlijke wafeltoeter waarin
zeker een halve liter heerlijk ijs zat dat op natuurlijke wijze was bereid.
Voor de prijs hoefde je dit niet te laten want 1,75 euro voor zo’n bak was
gewoon spotgoedkoop, daar heb je bij onze regionale ‘Belg’ nog niet eens
één bolletje voor! Ik heb er zeker een half uur over gedaan en toen
vervolgden we onze rit weer. |