De Columnist

Jan Koopmans

 


Klik hier voor al Jan's oneliners

Jan's stukkie
Week 15

eerdere columns:
    Weekblad Hoogvliet
    Maaspost
    Radio
    Overige

Topavond

Ik ben er al helemaal zenuwachtig door, zaterdag is de grote dag weer. Maanden van voorbereiden en puzzelen gingen er aan vooraf en steeds zag ik het als iets dat nog ver weg was.
Maar nu is het dan toch echt zover, 11 rasartiesten en 5 nieuwe talenten gaan op ‘mijn’ artiestengala optreden om u te vermaken. Dat valt om den drommel nog niet mee hoor om alles in kannen en kruiken te krijgen! Artiesten zijn gelukkig aardige mensen en denken met je mee, maar alles wat er bij komt, dat wil je niet weten.
Het is een benefietgebeuren voor Hoogvliet Digitaal, dus iedereen doet belangeloos mee voor slechts een paar consumptiebonnen, waar maak je dat nog mee? Zie maar dat je een tuinman zo gek krijgt om alles om te spitten voor een kop koffie.
De presentatie doet gelukkig Joop van der Hor, dus daar ben ik mooi van af. Joop moet natuurlijk wel even worden aangekondigd dus dat doe ik samen met Hans van de bekende automobielenwinkel. Dat kan nog wat worden hoor, ik ben geen echte presentator dus zal ik mezelf wel weer in de knoop lullen. Maar wat geeft het, de avond kan niet stuk met zoveel muzikaal talent. Mijn eega heeft wat nieuwe en hopelijk passende kleding voor me ontworpen en gemaakt op haar ‘zolderatelier’. Volgens haar is mijn taillemaat sinds vorig jaar meer geworden, onbegrijpelijk want ik doe zo mijn best mijn buikje kwijt te raken. Denk dat haar ceintuur gewoon is gekrompen.
Maar goed, zo loop ik maar te verzinnen of ik alles goed heb geregeld met iedereen en ook samen met hen natuurlijk want alleen had ik dit niet voor elkaar gekregen. De zaal is er, de artiesten zijn er, de bloemen zijn geregeld, de bekers, de muziek de geluidsmensen…….. Maar dan komt de onzekere factor die je niet kunt regelen: het publiek. Het is altijd maar afwachten hoeveel mensen er komen, want daar heb je geen zicht op. Natuurlijk zal het leuk gaan worden en of er nu veel of weinig komen doet daar niks aan af, maar toch. Ik dacht nog om met een groot bord op mijn auto te gaan rondrijden door de wijken, maar ja, dat is weer zo overdreven he? Mijn zoon kwam met het idee om aanplakbiljetten te maken, maar al dat ‘geplak’ stiekem als er geen agent kijkt is niks voor mij. Maar goed, het heeft in de kranten gestaan dus zal het wel goed komen toch? Voor mij gaat het een topavond worden, veel muziek en een mijlpaal voor Hoogvliet Digitaal want die bestaat 1 mei alweer tien jaar. Tien jaar digitaal prutsen en husselen, tien jaar grijze haren kweken en zien rond te komen, maar ook tien onvergetelijke jaren. Begonnen met een langzaam telefoonmodem en vooral heel veel telefoontikjes. Rekeningen van 1200 piek van de ptt waren geen uitzonderingen. Websites die in elkaar  donderden omdat er ergens weer eens wat fout ging met de html opmaak of een computer die het leven liet. Maar het was leuk het te doen, we waren en zijn steeds op zoek naar nieuwe dingen en proberen het voor Hoogvliet en de omgeving zo leuk mogelijk te maken. We helpen andere clubs en verenigingen zoveel mogelijk en zo proberen we Hoogvliet op onze wijze wat leuker te maken. Dit soort ‘grapjes’ kost veel geld en daarom dus ook een benefietavond, want mijn almaar slinkende portemonnee kan niet zo vaak meer bijspringen en zo hoort het ook niet. Hoogvliet Digitaal heb ik destijds opgezet om Hoogvliet positief te promoten. Maar genoeg wel weer over mijn geesteskind want anders ga ik melancholisch worden.
Hoogvliet kan trouwens best weer eens wat positieve geluiden gebruiken, want hier en daar gaat het niet helemaal goed krijg ik de indruk. Wat ik vooral te laatste tijd erg jammer vind is dat men zo op elkaar moppert. Men ziet vaak dingen die niet goed gaan en dan gaat men schelden of afgeven op de vermeende verantwoordelijken. Zou het niet beter zijn om ook gewoon mee te denken en te overleggen? Durf eens een gesprek aan te vragen om je mening te spuien in plaats van alleen maar commentaar geven. Aan de andere kant zou het ook goed zijn als het bestuur eens meer achter de burger zou gaan staan, niet er boven maar ernaast. Dit laatste hoor ik zo vaak dat ik het hier maar even neerplant. Als er dingen mis gaan kun je twee dingen doen; wachten tot er nog meer mis gaat, of helpen voorkomen dat het verder mis gaat.

Jan Koopmans

TERUG

Stichting Hoogvliet Digitaal
www.hoogvliet.org