De Columnist

Jan Koopmans

 


Klik hier voor al Jan's oneliners

Jan's stukkie
Week 14

eerdere columns:
    Weekblad Hoogvliet
    Maaspost
    Radio
    Overige

 

Wervelend

Een onstuimig weekje was het dit keer, zelfs mijn fysiotherapeut heb ik er voor moeten afzeggen! Op zich best vervelend want nu blijven mijn vastgeroeste nekwervels nog langer mijn gemoedstoestand beïnvloeden. Het kraakt en heb hoofdpijn en verder gaat het ook niet lekker, maar hopelijk ‘kraakt’ Peter ze de volgende keer een voor een los. Ik kreeg trouwens instructies mee om alvast mijn botjes voor te bereiden op het losmaken door de heelkundige handen van deze deskundige. Dagelijks doe ik een aantal keren per dag net of ik buikdanseres ben, maar dan alleen met mijn nek want de rest zou ontaarden in een catastrofe. Ook moet ik regelmatig net doen of ik mijn neus tegen de spiegel aandruk. Dit laatste komt een beetje over alsof ik een kip ben die op zoek is naar een wurm, maar dan anders. Ik hoop maar dat het gaat helpen want mijn vrienden en kennissen denken straks dat ik lid ben geworden van een sekte of wellicht een vervroegde vorm van seniliteit heb opgelopen. Maar goed, ondanks de hoofdpijn en vermoeidheid die daar het gevolg van is ben ik toch van hot naar her gerend. Zo kon ik Joopie nog de hand drukken omdat hij afscheid nam van de C10, de wapenstok, het handkanon, zijn politiepet en al zijn makkers in de strijd voor een veiliger stad. Joop, het ga je goed en laat de pen niet rusten want aan één columnist in dit durp hebben we niet genoeg. En dan was er natuurlijk het gala feessie van Hoogvliet Digitaal, tjonge wat was het weer gezellig en wat ben ik blij dat het voorbij is want het heeft me echt heel wat kopzorgen gekost, maar ook wel lol opgeleverd natuurlijk.
De afgelopen week werd ook de jeugd losgelaten in de jongeren woningen. Ondanks eerdere protesten van omwonenden heeft het niet verhinderd dat de jongeren er vol goede moed intrekken. Een opmerking van een van deze jongeren heeft me goed gedaan: ‘we zoeken woonruimte, geen overlast’. Misschien moeten we ook wel eerst maar eens positief denken en niet al klagen voordat we wat voelen? Ook de opening van de nieuwe vissteiger aan de Venkelsingel vond vorige week plaats, een fraai object wat een beetje het midden houd tussen een speelhut en lanceerbasis. Of het ook alleen maar vissteiger blijft hangt een beetje af van de gebruikers lijkt me, maar ik zou positief denken, dus komt het vast goed.
Zaterdag ga ik naar het Winkelcentrum aan de Binnenban want een van de attracties aldaar zijn drie dames die met een rollator over het centrum waggelen en kolderieke gesprekken zullen voeren, nou het lijkt me wel wat om dat te aanschouwen want dit is de eerste keer dat ik humor en een rollator samen zie. Echt weer iets voor de altijd ondernemende ondernemers, ik kijk er naar uit.
Over rollators gesproken, volgens mij zit er in de geraniumhandel aardig de klad want sinds men die dingen heeft uitgevonden zie je mensen op steeds hogere leeftijd nog lekker mobiel langs vaderlands trottoirs scheuren in plaats van achter deze beroemde planten zitten. ‘Wieltjes terroristen’ worden ze ook wel genoemd omdat ze, zo heb ik me laten influisteren, verantwoordelijk zijn voor heel wat ladders in nylonkousen van onschuldig passerende winkelende dames zonder karretje. Maar ja, dat hoort bij het leven, een laddertje meer of minder, wat maakt het uit?
Zou het bijna vergeten zijn, maar ik moet u toch echt even vertellen dat die olie op het Rijkeeplein niet doorgaat, gezien de datum van 1 april leek het de NAM beter om nog maar niet met boren te beginnen, sorry als u dus tevergeefs afgelopen zondag met een jerrycan heeft staan wachten. Eigenlijk best jammer dat er maar één keer per jaar een 1 april is, onzin schrijven is nou juist zo leuk!

Jan Koopmans  

TERUG

Stichting Hoogvliet Digitaal
www.hoogvliet.org