De Columnist

Jan Koopmans

 


Klik hier voor al Jan's oneliners

Jan's stukkie
Week 39

eerdere columns:
    Weekblad Hoogvliet
    Maaspost
    Radio
    Overige

 

Hoogvlieter van het jaar

Ja, het was vorige keer weer zover hoor, er werd een nieuwe Hoogvlieter van het jaar gekozen. Nick Boerlage viel de eert te beurt en ik denk dat het ook wel een goeie keus was. Ik moest onwillekeurig toch even terugdenken aan 2002 toen ik zelf op het podium stond en van Joop te horen kreeg dat ik gekozen was, ik geloofde het amper want die twee kanjers naast me had ik het meer gegund. Ik kreeg een prachtige bronzen plaquette die nog steeds prijkt op het plankie boven mín bed. Ik heb daarna heel wat dingen mogen openen als Hoogvlieter van het jaar; mín eigen voordeur, de autodeur, de tuinschuur, het prieeltje en zelfs mín tuinhek! Nee, erg veel formele handelingen zaten niet aan mín titel vast, maar goed ook want ik heb het razend druk met van alles.
Toch kon ik een lach niet onderdrukken toen onze zeer gewaardeerde deelraadsvoorzitter Kees van Pelt onze kanjer Nick plechtig beloofde hem minstens twee officiŽle handelingen te laten verrichten. Want als ik eerlijk ben; dat werd tegen mij in 2002 ook gezegd. Maar belangrijk is het niet echt hoor, belangrijk is slechts dat de burgerij je waardeert en heeft gekozen, dat is meer waard dan linten doorknippen met een gouden schaar die je toch weer moet afstaan. Ik heb het afgelopen weekend nog heel even met Joop van der Hor zitten kletsen, nee niet over enge dingen hoor, maar gewoon even lekker informeel. Hij is blij dat voortaan de Deelgemeente zijn nobele werk om een Hoogvlieter te kiezen overneemt. Ook hadden we het even over mijn veel te positieve columns en die van hem die weer zoveel tegengas moeten geven. Maar ja, eigenlijk is dat prima zo, ik bouw gewoon op wat Joop dan kan afbreken en wat Joop afbreekt bouw ik dan wel weer op, zelf vonden we het een mooie balans, u vast niet.  
Joop heeft het deze week in zijn krant over Ineke L. Ik heb het vier keer tot me door laten dringen maar ik kan er niet achter komen of hij nu achter Ineke staat of niet. Er zouden kazernes komen volgens Ineke, maar ik heb ze nog niet gezien tussen de bouwplannen, wat moet ik nu? Ik zit dus met het probleem dat ik Joop niet kan tegenspreken en dat is erg lullig. Maar ach, waar maken we ons druk over, vrijdag staat de Flamingo bol van de artiesten die voor het goede doel alles uit de kast trekken. Dan staan vriend en vijand hand in hand te juichen op de muziek en helpen zo kinderen in Sri Lanka wiens ouders zijn omgekomen bij die enorme tsunami. Ook Joop zal er dan wel weer zijn, want waar geholpen kan worden is hij aanwezig. Ik ga natuurlijk ook een kijkje nemen, al is het voor mij vaak niet mogelijk om hele avonden bij te wonen, ik zal zeer zeker een stukje van deze unieke avond mee pikken en op de kiek zetten. Hoogvliet is een gek Ďdurpí, een plaats waar mensen graag mopperen, maar toch blijven ze hier wonen, de zwijgers en de mopperaars, kijk maar naar Ineke L. Want Hoogvliet is zo gek nog niet.

Jan Koopmans  

TERUG

Stichting Hoogvliet Digitaal
www.hoogvliet.org