Mexicaanse goulash
Ingerediėnten
3
pond rundvlees (poulet)
100 gram boter
3 tenen knoflook (klein gesneden)
4 grote uien (grof gesneden)
40 gram bloem
3 deciliter Bourgondische wijn
1½ deciliter water
2 theelepels zout
½ theelepel peper
½ theelepel marjolein
2 deciliter sterke koffie
Bereidingswijze:
Verhit de boter in een braadpan
en voeg als de boter bruin is, het vlees, de knoflook en de uienringen toe.
Laat het geheel stoven tot de uienringen glazig worden.
Schep het vlees en de uienringen uit de pan.
Roer de bloem door de boter en giet onder voortdurend roeren, de wijn, de koffie
en het water erbij tot sausdikte.
Doe het vlees en de uien terug in de pan en voeg het zout, de peper en de
marjolein toe en laat het geheel 1½ uur stoven.
Serveer
de goulash met bami en een pittige rode wijn.
Eet
smakelijk
|