Cosquisine

Recept week 05 [ Eerdere recepten ]

Varkenshaasje met kaassaus 

Ingrediënten

1 grote ui
25 gram boter
2 varkenshaasjes van circa 250 gram per stuk
1 eetlepel bloem
⅛ liter slagroom
1 eierdooier
1 eetlepel mosterd
peper en zout
75 gram geraspte jong belegen kaas
circa 4 eetlepels melk
2 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze:

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Pel en snipper de ui.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de varkenshaasjes bruin in circa 8 minuten.
Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met zout en peper.
Houd het vlees warm in aluminiumfolie.
Fruit de gesnipperde ui in de achtergebleven braadboter.
Roer de bloem door de gefruite ui en vervolgens de slagroom.
Laat de saus al roerende even pruttelen.
Neem de pan van het vuur en roer de eierdooier, de mosterd en 50 gram geraspte kaas door de saus.
Verdun de saus eventueel met wat melk en voeg naar smaak peper en zout toe.
Vermeng de rest van de geraspte kaas met het paneermeel.
Leg de varkenshaasjes (zonder folie) in een lage ovenschaal en schep de saus erover.
Bestrooi het kaasmengsel en laat het gerecht lichtbruin worden onder de hete grill in circa 4 minuten.

Eet smakelijk






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL