Kipfilet
met appelzuurkool
Ingrediënten
500 gram wijnzuurkool
1 ui
½ rode paprika
1 goudrenet
4 stuks kipfilet
2 theelepel paprikapoeder
20 gram boter
1 deciliter cider
Bereidingswijze:
Laat de zuurkool in een zeef
uitlekken.
Pel en snipper de ui.
Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes.
Schil de appel en rasp hem grof.
Wrijf de kipfilets in met paprikapoeder, zout en peper.
Verhit de boter in een koekenpan.
Bak de kipfilets snel bruin en neem ze uit de pan.
Fruit de ui en paprika even aan in het bakvet en schep de appel en de zuurkool
erdoor.
Voeg de cider toe.
Leg de kipfilets op de zuurkool.
Smoor de zuurkool en de kipfilets met de deksel op de pan in 15 minuten zachtjes
gaar.
Eet smakelijk
|