Cosquisine

Recept week 08 [ Eerdere recepten ]
Pittige rundergoulash

Ingrediënten

1 grote ui
2 rode paprika's
600 gram magere runderlappen
100 gram magere spekreepjes
40 gram boter of margarine
2 teentjes knoflook
1½ eetlepel pikante paprikapoeder
1 vleesbouillontablet
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes (netto ca. 400 gram)
2 deciliter rode wijn
2 vastkokende aardappelen
zout
peper

Bereidingswijze:

Ui pellen en snipperen.
Paprika's schoonmaken, wassen en in grote stukken snijden.
Runderlappen in blokjes snijden.
In droge braadpan spekreepjes al omscheppend in ongeveer 4 minuten zachtjes bruin bakken.
Boter toevoegen en verhitten.
Runderlappen toevoegen en in circa 8 minuten rondom bruin bakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Ui, paprika en paprikapoeder erdoor scheppen en ongeveer 3 minuten meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen.
Tomatenpuree, tomatenblokjes met vocht, wijn en 1 deciliter water toevoegen en geheel aan de kook brengen.
Met deksel schuin op pan vlees in ongeveer 2 uur zachtjes gaar stoven.

Intussen aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.

Aardappelblokjes aan vleesmengsel toevoegen.
Goulash nog 20 minuten zachtjes laten sudderen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met gekookte aardappelen.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL