Cosquisine

Recept week 09 [ Eerdere recepten ]

Gazpacho

Ingrediënten

6 grote rijpe tomaten (circa 1350 gram)
375 milliliter tomatensap
1 klein teentje knoflook
2 eetlepels verse limoensap
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel suiker
½ tot 1 theelepel zout
½ theelepel gedroogde oregano
6 bosuitjes in fijne ringetjes gesneden
40 gram fijngehakte selderij
40 gram fijngehakte komkommer
1 of 2 rode pepers zonder zaad
100 gram knoflook croutons
150 gram avocado
1 rode paprika
zure room naar smaak

Bereidingswijze:

Zaadjes uit 1 tomaat halen en in blokjes snijden
Resterende 5 tomaten in niet te kleine stukken snijden
Tomaten, knoflook en tomatensap tot een gladde massa draaien in een keukenmachine
Dit mengsel door een zeef drukken en de zaadjes weggooien
Limoensap, olie, azijn, zout en de oregano door het tomatenmengsel kloppen
Uien, selderij, komkommer en de fijngehakte pepers er door heen roeren
Alles in een grote bekkum doen en circa 4 uur in de koelkast zetten
Bij het serveren de croutons, limoensap, avocado, paprika (in blokjes gesneden) en de zure room garneren

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL