Cosquisine

Recept week 10 [ Eerdere recepten ]
Scharrelkip met peren-knoflookvulling

Ingrediënten

250 gram rijpe handperen
1 eetlepel citroensap
4 teentjes knoflook
50 gram boter
½ theelepel rozemarijn
1 theelepel suiker
1 scharrelkip van ongeveer 1200 gram
zout
peper
1¼ deciliter perensap
½ kruidenbouillontablet
1 deciliter crèmefrase
2 theelepels aardappelmeel
cocktailprikkers
aluminiumfolie

Voorbereiden:

Peren schillen, klokhuizen verwijderen en in blokjes snijden.
Besprenkelen met citroensap.
Knoflook pellen en in zeer kleine stukjes snijden.
In koekenpan 15 gram boter verhitten en knoflook ongeveer 5 minuten zachtjes bakken.

Perenstukjes, rozemarijn en suiker toevoegen en dan nog een kleine 8 minuten zachtjes laten bakken.
Buikholte van kip bestrooien met zout en peper en vullen met het peren-knoflookmengsel.
Mengsel zachtjes aandrukken.
Opening dichtsteken met cocktailprikkers.
Kip rondom inprikken met een vork en bestrooien met zout en peper.

Bereidingswijze:

In grote braadpan de rest van de boter met een beetje olie verhitten.
Kip in ongeveer 10 minuten rondom bruinbakken.
Perensap en 1½ deciliter water toevoegen.
Bouillontablet er boven verkruimelen.
Met deksel schuin op de pan de kip in ongeveer 1 uur gaarstoven.
Af en toe keren en bedruipen met het stoofvocht.
Intussen een schaal voorverwarmen.
Kip uit de pan op de schaal leggen en afdekken met folie.
Crème fraîche door overgebleven stofvocht roeren.
In kopje aardappelmeel gladroeren met een beetje water.

Al roerend aan de saus toevoegen en blijven roeren totdat de saus gebonden is en veder op smaak brengen met zout en peper.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL