Cosquisine

Recept week 12 [ Eerdere recepten ]
Spaghetti met zalm en spinazie

Ingrediënten

200 gram zalmfilet
1 citroen
zout
peper
1½ deciliter visfond
1 envelopje saffraandraadjes
1 bosje dille
1 klein potje room
400 gram spaghetti
100 gram verse bladspinazie

Bereidingswijze:

Snijd de vis in hapklare stukjes, bedruppel ze met wat citroensap en kruid ze met peper en zout.
Verwarm de visfond, schep er een paar eetlepels van in een kopje, los daar de saffraan in op en voeg dit aan de visfond toe.
Rasp de schil van de citroen fijn af en pers het sap uit de vrucht.
Houd een paar takjes dille apart en ris van de rest de blaadjes af.
Roer deze ingrediënten, samen met de room, door de visfond, breng deze krachtig op smaak en laat inkoken.
Kook intussen de pasta in ruim water met wat zout beetgaar.
Laat de zalm 4 minuten trekken in de ingekookte saus.
Was de spinazie, hak hem in grove stukken, vermeng die met de uitgelekte pasta, giet er de saus over en garneer met de achtergehouden takjes dille.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL