Cosquisine

Recept week 14 [ Eerdere recepten ]

Italiaanse kalfsschnitzel

Ingrediënten

1 kleine rode ui
3 deciliter gezeefde tomaten
1 mespunt rozemarijn*
1 laurierblaadje
peper en zout
2 ongepaneerde kalfsschnitzels
25 gram boter
2 plakjes rauwe ham
2 plakjes jong belegen kaas
1 tomaat voor de garnering

* in plaats van rozemarijn kunt u ook oregano of tijm gebruiken.

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en breng deze samen met de gezeefde tomaten, de rozemarijn en het laurierblaadje in een steelpan aan de kook.
Laat de saus in de pan zonder deksel gedurende 15 minuten iets inkoken.
Verwijder het laurierblad en breng de saus op smaak met peper en zout.
Bestrooi de schnitzels met zout en peper.
Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees zachtjes aan één kant bruin in 4 minuten en bak de plakjes ham om en om mee.
Keer de schnitzels, leg de ham en kaas op de gebakken kant en bak het vlees in nog eens 4 minuten gaar.

Serveertip:
Garneer de schnitzel eventueel met een schijfje tomaat en serveer de saus apart.
Lekker met tagliatelle en een frisse salade.

Eet smakelijk






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL