Champignons
in knoflooksaus Ingrediënten 500 g fijne champignons Bereidingswijze Veeg de champignons schoon. Pel
het sjalotje en snijd het fijn. Smelt de boter in een pan en fruit het sjalotje
even aan. Pers de teentjes knoflook erboven uit en roer de bloem erdoor. Voeg al
roerend beetje bij beetje de melk toe. Blijf roeren tot een gebonden saus
ontstaat. Roer de verse roomkaas erdoor en laat de kaas al roerend smelten. Voeg
de champignons toe. Verwarm de saus 5 minuten heel zachtjes tot de champignons
wat van de smaak hebben opgenomen. Breng de saus op smaak met versgemalen zout
en peper. Schep de bieslook erdoor.
Lekker met knoflook-tijm brood. Entrecôte
Café de Paris Ingrediënten 250 gram champignons in
schijfjes Bereidingswijze Bak de champignons in 30 gram
boter en 1 eetlepel olie gedurende 5 minuten. Voeg de sjalotten toe en bak nog
een minuut langer. Kruid met peper en zout en doe alles in een kom. Doe 30 gram
boter en 1 eetlepel olie in de braadpan. Kruid het vlees met peper en zout en
braad het rosé. Haal het vlees uit de pan (warm houden) en giet het vet af.
Giet de wijn en de bouillon in de pan en laat snel inkoken totdat er ongeveer 1
dl overblijft. Klop de room erin, vermeng de maïzena met 1 eetlepel room en
voeg dit ook toe. Laat 1 minuut sudderen. Voeg de gesauteerde champignons toe en
sudder nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur, voeg stukjes zachte boter toe en
roer tot de boter opgelost is. Snijd het vlees in repen van ± 2 cm dik, verdeel
dit over 4 borden en schenk er de saus over, garneren met peterselie en dien
onmiddellijk op. Heerlijk met
aardappel gratin en een frisse salade. Tiramisu Ingrediënten 5 eidooiers Bereidingswijze: Klop de eidooiers met de suiker en het hete water tot een luchtige, schuimige massa die steeds lichter van kleur wordt. Druk de mascarpone in een doek uit en vermeng dit met de eidooiers. Schep de helft van het mengsel in een cakeblik en leg de lange vingers er op. Schep de rest van het mengsel er over heen en zet het cakeblik minstens 4 uur in de koeling. Klop de eiwitten stijf en strooi er de suiker door. Haal voorzichtig de vulling uit het cakeblik en verdeel het eiwit er over heen. Eet smakelijk |