Cosquisine

Recept week 18 [ Eerdere recepten ]

Champignons in knoflooksaus 
(driegangenmenu)

Ingrediënten

500 gram fijne champignons
1 sjalotje
30 gram boter
2 teentjes knoflook
30 gram bloem
2 dl melk
150 gram roomkaas met kruiden
2 eetlepels verse bieslook
zout & versgemalen zwarte peper  

Bereidingswijze

Veeg de champignons schoon, pel het sjalotje en snijd het fijn. Smelt de boter in een pan en fruit het sjalotje hierin even aan. Pers de teentjes knoflook erboven uit en roer de bloem erdoor. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe. Blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Roer de verse roomkaas erdoor, laat de kaas al roerend smelten. Voeg de champignons toe. Verwarm de saus 5 minuten heel zachtjes tot de champignons wat van de smaak hebben opgenomen. Breng de saus op smaak met versgemalen zout en peper. Schep de bieslook erdoor.
Serveertip! Lekker met knoflook-tijm brood of vers stokbrood.

Pasta met Gorgonzola

Ingrediënten

400 gram pasta
100 gram crème fraîche
1 dl kippen- of groentebouillon
100 gram gorgonzola, verkruimeld
5 eetlepels extra vergin olijfolie
nootmuskaat
zout & versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Breng de crème fraîche met de bouillon aan de kook, haal de pan van het vuur en roer er de Gorgonzola door. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Klop er de olijfolie door. Schep de saus door de pasta, maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat, meteen serveren. Serveer er eventueel vers geraspte Parmezaanse kaas bij.

Tiramisu 

Ingredienten

5 eidooiers
150 gram suiker
2 eetlepels heet water
500 gram mascarpone
14 à 16 lange vingers geweekt in likeur
50 gram suiker voor het eiwit
5 eiwitten

Bereidingswijze

Klop de eidooiers met de suiker en het hete water tot een luchtige, schuimige massa die steeds lichter van kleur wordt. Druk de mascarpone in een doek uit en vermeng dit met de eidooiers. Schep de helft van het mengsel in een cakeblik en leg de lange vingers er op. Schep de rest van het mengsel er over heen en zet het cakeblik minstens 4 uur in de koeling. Klop de eiwitten stijf en strooi er de suiker door. Haal voorzichtig de vulling uit het cakeblik en verdeel het eiwit er over heen.

Eet smakelijk






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL