Cosquisine

Recept week 19 [ Eerdere recepten ]

Asperges met eiersaus

Ingrediënten

4 eieren
1 kilo groene asperges
2 eetlepels witte wijnazijn
1 deciliter olijfolie
2 eetlepels gehakte peterselie
zout
versgemalen zwarte peper 

Bereidingswijze

Kook de eieren hard. Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Kook de asperges in weinig water met zout in circa 10 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen. Pel de eieren en hak ze heel fijn. Roer de azijn erdoor en voeg dan al roerend beetje bij beetje de olijfolie toe. Breng de saus op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Rangschik de asperges op 4 borden en schenk de saus erover. Strooi de peterselie erover

Verse pasta met roomsaus

Ingrediënten

1 ui
2 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
1/4 liter room
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
zout
versgemalen zwarte peper
versgeraspte nootmuskaat
250 gram verse pasta 

Bereidingswijze

Hak de ui fijn, pers de knoflook uit. Verwarm de olie en fruit hierin ui en knoflook boven zeer laag vuur tot ze glazig zijn. Voeg de room toe en laat bij matige hitte de saus tot de helft inkoken. Neem de pan van het vuur en roer er de parmezaanse kaas door. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Dit recept is natuurlijk ook aan te vullen met andere ingrediënten, zoals champignons, tuinkruiden en diverse groenten.  

Sinaasappelcoupe

Ingrediënten

3 sinaasappelen
2 eetlepels sinaasappellikeur
125 gram kwark
30 g witte basterdsuiker
1/8 liter slagroom 

Bereidingswijze

Halveer 2 sinaasappelen. Snijd het vruchtvlees los. Vang het sap op en doe de stukjes sinaasappel in een schaaltje. Besprenkel ze met het opgevangen sinaasappelsap en de likeur. Klop de kwark op met 1 eetlepel basterdsuiker. Klop de slagroom stijf met de rest van de basterdsuiker. Houd 2 eetlepels slagroom achter voor de garnering. Spatel de rest van de slagroom met de stukjes sinaasappel door de kwark. Doe de kwark in 4 schaaltjes. Laat het gehele mengsel 1 uur opstijven in de koelkast. Snijd de laatste sinaasappel in 8 plakjes en garneer de coupe met de plakjes sinaasappel en slagroom.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL