Asperges met eiersaus Ingrediënten4 eieren Bereidingswijze Kook de eieren hard. Was de asperges
en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Kook de asperges in weinig water met
zout in circa 10 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken en
afkoelen. Pel de eieren en hak ze heel fijn. Roer de azijn erdoor en voeg
dan al roerend beetje bij beetje de olijfolie toe. Breng de saus op smaak
met zout en versgemalen zwarte peper. Rangschik de asperges op 4 borden en
schenk de saus erover. Strooi de peterselie erover Verse pasta met roomsausIngrediënten1 ui Bereidingswijze Hak de ui fijn, pers de knoflook
uit. Verwarm de olie en fruit hierin ui en knoflook boven zeer laag vuur tot
ze glazig zijn. Voeg de room toe en laat bij matige hitte de saus tot de
helft inkoken. Neem de pan van het vuur en roer er de parmezaanse kaas door.
Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Dit recept is
natuurlijk ook aan te vullen met andere ingrediënten, zoals champignons,
tuinkruiden en diverse groenten.
Sinaasappelcoupe
Ingrediënten3 sinaasappelen BereidingswijzeHalveer 2 sinaasappelen. Snijd het vruchtvlees los. Vang het sap op en doe de stukjes sinaasappel in een schaaltje. Besprenkel ze met het opgevangen sinaasappelsap en de likeur. Klop de kwark op met 1 eetlepel basterdsuiker. Klop de slagroom stijf met de rest van de basterdsuiker. Houd 2 eetlepels slagroom achter voor de garnering. Spatel de rest van de slagroom met de stukjes sinaasappel door de kwark. Doe de kwark in 4 schaaltjes. Laat het gehele mengsel 1 uur opstijven in de koelkast. Snijd de laatste sinaasappel in 8 plakjes en garneer de coupe met de plakjes sinaasappel en slagroom.Eet smakelijk! |