Cosquisine

Recept week 20 [ Eerdere recepten ]

Kabeljauwschotel

IngrediŽnten

600 gram kabeljauwfilet
750 gram aardappels
1 dl melk
50 gram boter
150 gram grof gehakte amandelen
400 gram zuurkool
Ĺ eetlepel kerrie
peper en zout

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, kook ze gaar in een bodem water met zout.
Giet ze af en stamp ze fijn.
Breng de melk aan de kook en roer de melk en de boter door de aardappelen.
Roer de helft van de gehakte amandelen door de puree en breng hem op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 200 graden.
Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog.
Snij de vis in reepjes van 2 centimeter.
Meng de kerrie door de zuurkool.
Vet een grote ovenschotel in en leg de zuurkool op de bodem.
Verdeel de kabeljauw over de zuurkool en dek hem af met de aardappelpuree.
Strooi de overgebleven amandelen over de puree en bak de het geheel in 35 tot 40 minuten in de oven gaar.
Wordt de bovenkant al snel bruin, dek de schotel dan af met een deksel of aluminiumfolie. 

Bitterkoekjes roomijs  

IngrediŽnten

300 gram bitterkoekjes
4 eieren
1/2 liter koffieroom
tafelsuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding: breek 150 gram bitterkoekjes in een kom, schenk de koffieroom erop en laat het 1 uur weken.
Splits de eieren en klop de dooiers met 100 gram suiker schuimig.
Zeef de bitterkoekjesroom boven een pan en pureer de bitterkoekjes door de zeef. Breng de room tegen de kook aan.
Klop de warme room bij het dooiermengsel, schenk het terug in de pan en laat al roerend binden, zonder echt te koken.
Neem de pan van het vuur en laat het onder af en toe roeren afkoelen.
Klop 2 eiwitten stijf, klop er 50 gram suiker door en spatel het schuim luchtig door de koude vla.
Schep de schuimvla in een platte diepvriesbak en vries het 4 uur in.
Schep de massa elk half uur in een kom en klop het met de mixer los.
Verkruimel de rest van de bitterkoekjes en schep deze na 4 uur door het ijs. Laat het voor gebruik 20 minuten op temperatuur komen.

Tip! Als je de bitterkoekjes eerst in de Amaretto weekt is het ijs nog lekkerder! (ongeveer 1/2 borrel op dit gewicht).

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL