Kipfilet met mosterdsaus
Ingredienten2 (eventueel meer) dubbele
kipfilets BereidingswijzeDe kipfilets bestrooien met
peper, zout en tijm en bakken in de boter met laurierblad. Na kwartier de
stukken kip in vuurvaste schaal doen. Giet jus uit de pan en blus bezinksel af
met wijn. Pan weer op vuur. Crème fraiche toevoegen, roeren, en enigszins laten
inkoken. Pan van het vuur. Roer de mosterd en de helft van de kaas erdoor. Giet
het geheel over de kip en strooi de rest van de kaas en het paneermeel over de
kip. Even in de grill. Sûkerbolle met boerenjongensijsSûkerbolle is het Friese woord
voor suikerbrood, een typische lekkernij uit Friesland. Hier zijn suikerbrood en
boerenjongens samen verwerkt tot een heerlijk toetje. Ingrediënten½ liter vanilleroomijs Bereidingswijze IJs in circa 20 minuten wat zachter laten worden. 1 sinaasappel onder stromend water schoonboenen en de helft van de schil er dun afraspen. Vervolgend beide sinaasappels dik schillen tot op het vruchtvlees en met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uitsnijden. Geraspte sinaasappelschil en boerenjongens door ijs scheppen en het geheel in de 1 tot 2 uur weer laten invriezen. Suikerbrood in 4 dunnen plakjes snijden. De plakjes aan beide kanten heel dun bestrijken met boter. De grill laten voorverwarmen op de hoogste stand. De plakjes suikerbrood op de grillplaat onder de hete grill schuiven en in circa 2 minuten mooi goudbruin laten roosteren, halverwege keren. Op vier borden plakje suikerbrood leggen. Met een (ijs)lepel een flinke bol boerenjongensijs op suikerbrood leggen. Partjes sinaasappel eromheen leggen, dan weer een plakje suikerbrood op het ijs leggen. Eet smakelijk! |