Cosquisine

Recept week 21 [ Eerdere recepten ]

Kipfilet met mosterdsaus

Ingredienten

2 (eventueel meer) dubbele kipfilets
zwarte peper
zout
tijm
laurierblad
50 gram boter
½ deciliter witte wijn
kleine beker crème fraiche
1 eetlepel scherpe mosterd
150 gram geraspte gruyère
paneermeel

Bereidingswijze

De kipfilets bestrooien met peper, zout en tijm en bakken in de boter met laurierblad. Na kwartier de stukken kip in vuurvaste schaal doen. Giet jus uit de pan en blus bezinksel af met wijn. Pan weer op vuur. Crème fraiche toevoegen, roeren, en enigszins laten inkoken. Pan van het vuur. Roer de mosterd en de helft van de kaas erdoor. Giet het geheel over de kip en strooi de rest van de kaas en het paneermeel over de kip. Even in de grill.

Sûkerbolle met boerenjongensijs

Sûkerbolle is het Friese woord voor suikerbrood, een typische lekkernij uit Friesland. Hier zijn suikerbrood en boerenjongens samen verwerkt tot een heerlijk toetje.

Ingrediënten

½ liter vanilleroomijs
2 sinaasappels
3 eetlepels boerenjongens
½ suikerbrood
25 gram zachte roomboter

Bereidingswijze

IJs in circa 20 minuten wat zachter laten worden. 1 sinaasappel onder stromend water schoonboenen en de helft van de schil er dun afraspen. Vervolgend beide sinaasappels dik schillen tot op het vruchtvlees en met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uitsnijden. Geraspte sinaasappelschil en boerenjongens door ijs scheppen en het geheel in de 1 tot 2 uur weer laten invriezen. Suikerbrood in 4 dunnen plakjes snijden. De plakjes aan beide kanten heel dun bestrijken met boter. De grill laten voorverwarmen op de hoogste stand. De plakjes suikerbrood op de grillplaat onder de hete grill schuiven en in circa 2 minuten mooi goudbruin laten roosteren, halverwege keren. Op vier borden plakje suikerbrood leggen. Met een (ijs)lepel een flinke bol boerenjongensijs op suikerbrood leggen. Partjes sinaasappel eromheen leggen, dan weer een plakje suikerbrood op het ijs leggen.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL