Cosquisine

Recept week 23 [ Eerdere recepten ]

Witlofschuitjes met ei

IngrediŽnten    

3 hardgekookte eieren
3 tomaten
120 gram maÔskorrels
120 gram doperwten
8 blaadjes witlof
Ĺ theelepel tabasco
1Ĺ dl. vinaigrette
Paprikapoeder
Tuinkers
Groene olijven
Zout & peper  

Bereidingswijze 

Pel de hardgekookte eieren de snijd de olijven in plakjes. Snijd de eieren en tweederde van de tomaten in blokjes, kartel de hele tomaat en plaats deze in het midden op de serveerschaal. Laat de maÔs en de doperwtjes goed uitlekken en schik de witlofblaadjes om de gekartelde tomaat. Voeg de tabasco toe aan de vinaigrette en meng de tomaatblokjes, de groenten en de vinaigrette. Maak het geheel af op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Vul de witlofbladeren met het mengsel en garneer de schuitjes met tuinkers en olijven.
Lekker met versgebakken stokbrood en een koel glas witte wijn.

Farfalle met gorgonzolasaus

IngrediŽnten    

250 gram farfalle
1 eetlepel olie
250 gram magor kaas
10 salieblaadjes
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Peper & zout 

Bereidingswijze 

Kook de farfalle in ruim kokend water met zout en olie beetgaar. Snijd de salie in smalle repen. Giet de farfalle vervolgens af en vang wat kookvocht op. Smelt de magor samen met de salie in de hapjespan. Voeg wat kookvocht toe, zodat een gladde saus ontstaat. Schep de farfalle door de kaassaus en bestrooi het gerecht met peper en Parmezaanse kaas.
Lekker met tomatensla.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL