Cosquisine

Recept week 26 [ Eerdere recepten ]

Visschotel uit de oven

Ingrediënten

2 eetlepels margarine uit kuipje of knijpfles
1/4 eetlepel fijngehakte peterselie
witte peper
750 gram worteltjes
1 grote ui
1/4 eetlepel fijngeknipte bieslook
3/4 deciliter magere melk
100 gram kabeljauw
 zout
500 gram Chinese kool
30 gram geraspte belegen kaas
1/4 visbouillontablet
1/2 eetlepel bloem

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 175 °C. Maak de Chinese kool schoon en snijd hem in dunne repen. Pel en snijd de ui in ringen. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes. Kook de vis in 3 dl water met de bouillontablet in ca. 7 minuten gaar. Neem de vis met een schuimspaan uit de pan en laat hem uitlekken. Kook de groenten ca. 2 minuten in de bouillon en schep ze in een ovenschaal. Verdeel de vis in stukjes en schep ze voorzichtig door de groenten. Smelt de margarine in een steelpan, voeg de bloem toe en roer alles goed door. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Voeg de kaas het bieslook en peper en zout naar smaak toe. Blijf roeren tot de saus dik en de kaas gesmolten is. Schenk de saus over de groenten en de vis. Dek de schotel af met aluminiumfolie en laat de vis in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten gaar worden. Garneer met de peterselie. Lekker met aardappelpuree en worteltjes.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL