(Komkommertijd)
Gevulde komkommerIngrediënten1 komkommer, 100 gram
schouderham, 5 eieren, 1 klontje boter, zout & peper, olijfolie, tabasco,
mosterd Bereidingswijze Schil de komkommer en snijd hem
in 4 stukken in de lengte en hol de stukken met een lepel uit. Kluts de eieren,
snijd de ham heel fijn. Smelt de boter en bak de eieren en ham met zout en peper
onder voortdurend roeren gaar. Vul de komkommerdelen met dit mengsel. Rol ze in
folie en laat ze circa een uurtje in de koelkast liggen. Maak een dressing van
olijfolie, tabasco en mosterd. Snijd de komkommerdelen in plakjes van 1/2 cm dik
en leg deze op 4 borden. Sprenkel de dressing er omheen. Lekker fris, als
tussendoortje of bij de borrel. Gemakkelijk eerder klaar te maken. Als u de ham
weglaat, ook geschikt voor vegetariërs. Komkommersoep
Ingrediënten500 gram komkommer, 1 ui, 30
gram boter, 30 gram bloem, 1 liter bouillon, 1 eierdooier, scheutje koffieroom,
zout & peper, 1 eetlepel gehakte dille, sap van 1/2 citroen Bereidingswijze De komkommer schillen en in
blokjes snijden. Ze samen met de ui in de boter glazig fruiten. De bloem
toevoegen en erdoor roeren en dan scheutje voor scheutje de bouillon. Door
blijven roeren tot de soep is gebonden. De soep met een deksel op de pan 15
minuten zachtjes koken. In die tijd de eierdooier met de room en wat zout en
peper loskloppen. Wat van de hete soep in een straaltje bij dit mengsel kloppen
en dit mengseltje - van het vuur af - bij de rest van de soep in de pan kloppen.
De soep afmaken met gehakte dille en citroensap. Lekker
frisse soep, vooral bij warm weer. Zoetzuur van komkommer
Ingrediënten1 komkommer, 1/2 kopje azijn, 1
theelepel zout, 2 theelepel suiker Bereidingswijze Komkommer schillen en in
schijven of reepstukjes snijden. 1/2 kopje azijn, 1 theelepel zout en 2
theelepels suiker samen roeren. Daarna de komkommer in dit vocht laten trekken. Eet smakelijk! |