Cosquisine

Recept week 29 [ Eerdere recepten ]

(Komkommertijd)

Gevulde komkommer

IngrediŽnten

1 komkommer, 100 gram schouderham, 5 eieren, 1 klontje boter, zout & peper, olijfolie, tabasco, mosterd 

Bereidingswijze

Schil de komkommer en snijd hem in 4 stukken in de lengte en hol de stukken met een lepel uit. Kluts de eieren, snijd de ham heel fijn. Smelt de boter en bak de eieren en ham met zout en peper onder voortdurend roeren gaar. Vul de komkommerdelen met dit mengsel. Rol ze in folie en laat ze circa een uurtje in de koelkast liggen. Maak een dressing van olijfolie, tabasco en mosterd. Snijd de komkommerdelen in plakjes van 1/2 cm dik en leg deze op 4 borden. Sprenkel de dressing er omheen. Lekker fris, als tussendoortje of bij de borrel. Gemakkelijk eerder klaar te maken. Als u de ham weglaat, ook geschikt voor vegetariŽrs. 

Komkommersoep

IngrediŽnten

500 gram komkommer, 1 ui, 30 gram boter, 30 gram bloem, 1 liter bouillon, 1 eierdooier, scheutje koffieroom, zout & peper, 1 eetlepel gehakte dille, sap van 1/2 citroen   

Bereidingswijze

De komkommer schillen en in blokjes snijden. Ze samen met de ui in de boter glazig fruiten. De bloem toevoegen en erdoor roeren en dan scheutje voor scheutje de bouillon. Door blijven roeren tot de soep is gebonden. De soep met een deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken. In die tijd de eierdooier met de room en wat zout en peper loskloppen. Wat van de hete soep in een straaltje bij dit mengsel kloppen en dit mengseltje - van het vuur af - bij de rest van de soep in de pan kloppen. De soep afmaken met gehakte dille en citroensap. Lekker frisse soep, vooral bij warm weer.

Zoetzuur van komkommer

IngrediŽnten

1 komkommer, 1/2 kopje azijn, 1 theelepel zout, 2 theelepel suiker   

Bereidingswijze

Komkommer schillen en in schijven of reepstukjes snijden. 1/2 kopje azijn, 1 theelepel zout en 2 theelepels suiker samen roeren. Daarna de komkommer in dit vocht laten trekken. 
Zoetzuur, een lekkere frisse afwisseling, vooral bij wat pittige gerechten.

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL