Wortelsoep met koriander en fetaIngrediënten1 ui - 2 vleesbouillontabletten - 300 gram winterwortel - 50 gram feta - 7 dl. water - 2 eetlepels verse koriander - 2 theelepels kerriepoeder – zout & peper BereidingswijzePel en snipper de ui. Maak de
wortel schoon en rasp hem grof. Doe de ui, wortel, kerriepoeder,
bouillontabletten en het water in een pan en kook de wortel in circa 8 minuten
zachtjes gaar. Pureer de soep met een staafmixer en breng het geheel op smaak
met zout en peper. Snijd de feta in heel kleine blokjes. Schep de soep in diepe
borden en strooi de feta en koriander erin. Kippenlevertjes in paddestoelensausIngrediënten100 gram oesterzwam - 100 gram cantharel - 400 gram kippenlever - 100 gram dobbelsteentjes mager spek – 1½ dl. zure room - 2 eetlepels verse bieslook - 1 ui – peper & zout BereidingswijzeDe kippenlevertjes schoonmaken
en in stukken snijden. De ui pellen en in ringen snijden. De paddestoelen
schoonmaken en in plakjes snijden. De
spekblokjes in de ovenvaste schaal doen en, afgedekt met keukenpapier, in de
magnetron circa 5 minuten op 100 procent knapperig bakken. Eventueel halverwege
het uitgelopen spekvet afgieten. De
uienringen door het spek scheppen en (onafgedekt) in circa 2 minuten op 100
procent zacht laten worden. De paddestoelen
toevoegen en (onafgedekt) 3 minuten op 100 procent verwarmen. Tenslotte
de kippenlevertjes erdoor scheppen en (afgedekt) in circa 6 minuten op 70
procent net gaar laten worden. Tussendoor voorzichtig eenmaal omscheppen.
De zure room erdoor roeren, alles op smaak brengen
met zout en peper en het gerecht bestrooien met de bieslook. Roomparfait met warme bramenIngrediënten2 eieren - 2 eierdooiers - ½ vanillestokje - 120 gram suiker - 250 gram bramen - 0.2 liter slagroom - crème de cassis - 1 theelepel vanillesuiker – verse munt. Benodigde materialen: BereidingswijzeDe eieren en de dooiers met de suiker en de zaadjes uit het vanillestokje met de mixer schuimig kloppen tot het mengsel als een lint van de lepel loopt. Het mengsel (onafgedekt) circa 3 minuten op vol vermogen verwarmen en het met een garde om de 15 seconden doorkloppen. Zodra het mengsel is gebonden, af laten koelen. Intussen de slagroom stijf slaan en snel door het eimengsel scheppen. Giet het mengsel in een rechthoekige vorm en zet de vorm 12 uur in de vriezer. Vlak vóór het serveren de bramen wassen, in de glazen litermaat met de crème de cassis en de vanillesuiker (afgedekt) circa 3 minuten op vol vermogen verwarmen. De vorm met de parfait kort in kokend water dompelen, storten en in plakken snijden. Op ieder bordje twee plakjes parfait leggen en garneren met warme bramen en een takje munt. Eet smakelijk! |