Cosquisine

Recept week 30 [ Eerdere recepten ]

Wortelsoep met koriander en feta

Ingrediënten        

1 ui - 2 vleesbouillontabletten - 300 gram winterwortel - 50 gram feta - 7 dl. water - 2 eetlepels verse koriander - 2 theelepels kerriepoeder – zout & peper 

Bereidingswijze 

Pel en snipper de ui. Maak de wortel schoon en rasp hem grof. Doe de ui, wortel, kerriepoeder, bouillontabletten en het water in een pan en kook de wortel in circa 8 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep met een staafmixer en breng het geheel op smaak met zout en peper. Snijd de feta in heel kleine blokjes. Schep de soep in diepe borden en strooi de feta en koriander erin. 

Kippenlevertjes in paddestoelensaus

Ingrediënten         

100 gram oesterzwam - 100 gram cantharel - 400 gram kippenlever - 100 gram dobbelsteentjes mager spek – 1½ dl. zure room - 2 eetlepels verse bieslook - 1 ui – peper & zout

Bereidingswijze 

De kippenlevertjes schoonmaken en in stukken snijden. De ui pellen en in ringen snijden. De paddestoelen schoonmaken en in plakjes snijden. De spekblokjes in de ovenvaste schaal doen en, afgedekt met keukenpapier, in de magnetron circa 5 minuten op 100 procent knapperig bakken. Eventueel halverwege het uitgelopen spekvet afgieten. De uienringen door het spek scheppen en (onafgedekt) in circa 2 minuten op 100 procent zacht laten worden. De paddestoelen toevoegen en (onafgedekt) 3 minuten op 100 procent verwarmen. Tenslotte de kippenlevertjes erdoor scheppen en (afgedekt) in circa 6 minuten op 70 procent net gaar laten worden. Tussendoor voorzichtig eenmaal omscheppen. De zure room erdoor roeren, alles op smaak brengen met zout en peper en het gerecht bestrooien met de bieslook.

Roomparfait met warme bramen

Ingrediënten       

2 eieren - 2 eierdooiers - ½ vanillestokje - 120 gram suiker - 250 gram bramen - 0.2 liter slagroom - crème de cassis - 1 theelepel vanillesuiker – verse munt. 

Benodigde materialen:
een staafmixer, een garde, een rechthoekige vorm met 6 deciliter inhoud, een vriezer, een glazen litermaat en bordjes en magnetronfolie.

Bereidingswijze   

De eieren en de dooiers met de suiker en de zaadjes uit het vanillestokje met de mixer schuimig kloppen tot het mengsel als een lint van de lepel loopt. Het mengsel (onafgedekt) circa 3 minuten op vol vermogen verwarmen en het met een garde om de 15 seconden doorkloppen. Zodra het mengsel is gebonden, af laten koelen. Intussen de slagroom stijf slaan en snel door het eimengsel scheppen. Giet het mengsel in een rechthoekige vorm en zet de vorm 12 uur in de vriezer. Vlak vóór het serveren de bramen wassen, in de glazen litermaat met de crème de cassis en de vanillesuiker (afgedekt) circa 3 minuten op vol vermogen verwarmen. De vorm met de parfait kort in kokend water dompelen, storten en in plakken snijden. Op ieder bordje twee plakjes parfait leggen en garneren met warme bramen en een takje munt. 

Eet smakelijk!


STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL