Cosquisine

Recept week 34 [ Eerdere recepten ]

Griekse salade

Ingrediënten

3 grote rijpe trostomaten, in partjes - 1 groene paprika, in repen - 1/2 komkommer, ongeschild, in repen - 1 grote rode ui, in dunne halve ringen - 50-75 gram zwarte olijven met pit - 150 g feta, verkruimeld - 1/2 theelepel citroenrasp – zout - 4-5 eetlepels olijfolie.   

Bereidingswijze

Meng de tomaten met de paprika en komkommer. Verdeel het mengsel over de borden en strooi de ui, olijven, feta en citroenschil erover. Breng op smaak met wat zout en schenk er olijfolie over.

Gevulde taco’s

Ingrediënten

1 grote ui – knoflook - ½ krop ijsbergsla - 20 gram koriandertakjes - boter of margarine – olijfolie - 300 gram half-om-half gehakt – tacokruiden - 2 ½ dl passata, gepureerde tomaten - 1 blikje gemengde chilibonen - 1 blikje maïskorrels (150 g uitlekgewicht) - Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Snijd de ui in ringen en 2 tenen knoflook in plakjes. Snijd de sla in reepjes. Hak de koriander fijn. Verhit 2 el boter met 2 el olijfolie en bak het gehakt hierin rul met een vork. Voeg de uienringen en knoflook toe en bak 3 minuten mee. Kruid het gehakt met 2 el tacokruiden en breng op smaak met zout en peper. Voeg na 2 minuten bakken de tomaten toe en laat zachtjes 10 minuten koken. Voeg de chilibonen en uitlekte maïskorrels toe en warm het geheel goed door. Verwarm de tacoschelpen volgens de beschrijving op het pakjes en vul ze met wat sla en een flinke schep van de gehaktsaus. Strooi er wat Parmezaanse kaas en koriander over en serveer direct. Lekker met een Griekse salade.

Eet smakelijk!






STICHTING HOOGVLIET DIGITAAL